in

Predsjednik Milanović danas u Tomislavgradu i Livnu

Slatka-Tajna.Eu
Zoran Milanović

Zoran Milanović

Foto: HTV / HRT

Predsjednik Zoran Milanović obilaskom Tomislavgrada i Livna završava prvi radni posjet Bosni i Hercegovini na toj dužnosti. Izjave predsjednika Milanovića tijekom posjeta BiH izazvale su brojne reakcije među tamošnjim političarima.

U utorak se Milanović susreo s načelnikom općine Tomislavgrad i predsjednikom Vlade HB županije. Nakon toga posjetio je Franjevački samostan i Muzej Tomislavgrada u kojem je razgledao remek djela Vlahe Bukovca i samostansku knjižnicu.

U 12.30 Milanović će se susresti s gradonačelnikom Livna i predsjednikom Vlade HB županije. Izjava za medije Predsjednika Republike predviđena je nakon sastanka.

Podsjetimo, sinoć se Milanović sastao s čelnim ljudima Hrvatskog narodno sabora. Dragan Čović zahvalio mu je za sve što čini na poboljšanju položaja Hrvata u BiH.

– Milanović cijelo vrijeme ponavlja tri ključne stvari – da ne smije biti popuštanja kada se govori o Hrvatima i njihovoj sudbini, da se ne smije ići ispod standarda Daytonskog sporazuma i da se više nikad ne smije ponoviti da hrvatskog člana predsjedništva bira netko treći. Sve to izazvalo je reakcije u Sarajevu pa su Milanoviću poručili da više nije poželjan gost u  BiH i da je rasadnik novih političkih nestabilnosti, rekao je Ivica Đuzel javljajući se za podnevni Dnevnik.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Jedini plan je da se poštuje Ustav i ono što je potpisano u Daytonu, ali ispada da je i taj zahtjev puno. To znači da Hrvati sami biraju svog člana predsjedništva, ja ne idem dalje od toga. Ne želim ulaziti u intimni prostor susjedne države, baviti se detaljima izbornog zakona, ustroja županija, to neka rade oni koji ovdje žive, rekao je Milanović sinoć u Ljubuškom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

PLANOVI ZA VJERIDBU, PUTOVANJE U SARAJEVO, ODMOR: Rialda i Kenan nakon “Zadruge”

Idemo završiti posao u Skadru