in

Pet frizura koje će biti u trendu ovoga ljeta

Pet frizura koje će biti u trendu ovoga ljeta
Slatka-Tajna.Eu

Ljeto se bliži, a s njim se najavljuju i glavni trendovi u svijetu frizura. Da, ponovno promjene.

Ipak, ovoga ljeta koje je pred nama u trendu će biti prirodna kosa, bez obzira je li ona ravna ili kovrčava. Takođe, jedan od velikih trendova tokom ljetne sezone biće razni modni dodaci u kosi – mašnice, marame ili kopče – što god da odabereš biće dobro. 

Osim prirodne kose (naročito one prirodno osušene poslije kupanja), kao i svakoga ljeta, kratka kosa će biti još popularnija jer je s njom lakše. Tokom ljeta, i naša kosa i mi priželjkujemo kosu s kojom nema puno posla i dozvoljava nam malo lijenosti. Ali, krenimo redom… 

Rajfovi za kosu 

Obruč za kosu bio je veliki trend u eri ‘Tračerice’, ko može zaboraviti fenomenalnu Blair Waldorf i njezinu veliku kolekciju obruča? E pa vraćaju se u modu tokom ljeta 2024. Sve više zvijezda voli ovaj trend, a jedna od njih je i Ashley Park iz serije ‘Emily u Parizu’. Ako ih nose it djevojke, onda ćemo i mi! 

Što prirodnije to – bolje! 

U skladu sa željom za opuštenim odmorom i ljetom bez razmišljanja o tome kakva nam je frizura, minimalizam će biti hit. Riječ je o frizurama u koje je potrebno uložiti minimalno truda, poput stavljanja pjene na kovče ili prirodnih laganih valova. Prirodnost na prvom mjestu. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Mokra frizura 

Kosa koja koja izgleda kao da smo upravo izišle iz mora i sad je začešljale bit će jedan od najvećih trendova frizura. Wet hair ili mokra frizura je kosa zalizana s mnogo gela prema unatrag. Volimo ovu frizuru jer uvijek izgleda svježe. 

Pletenice 

Uvijek popularna ljetna frizura su naravno – pletenice. Za koji god stil se odlučiš – riblju kost, boksačke ili Pipi Duga čarapa, biće OK. 

Šiške zabačene na stranu 

Ako već imaš šiške ili slojeve koji uokviruju lice, samo razdijeli kosu na jednu stranu za postizanje ovog izgleda. Ali ako se želiš ošišati, traži šiške koje su što duže kako bi ih što lakše stilizirala. Odaberi stranu lica koju više voliš, a možeš ih nositi ravne ili lagano uvijene, prenosi miss7.hr.

 

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Bivši pripadnik Hrvatskog vijeća odbrane osuđen na osam godina zatvora zbog ratnih zločina

Bivši pripadnik Hrvatskog vijeća odbrane osuđen na osam godina zatvora zbog ratnih zločina

POZIV KOJI SE NE ODBIJA: Švajcarska želi da ih Milica Pavlović predstavlja na Evroviziji

POZIV KOJI SE NE ODBIJA: Švajcarska želi da ih Milica Pavlović predstavlja na Evroviziji