in

Pokrenuta peticija za zabranu emitovanja Bake Praseta na YouTube-u: Prestanimo sa zaglupljivanjem i uništavanjem mladih mozgova!

Slatka-Tajna.Eu

Na sajtu “peticije.online” pokrenuta je peticija za zabranu emitovanja Baka Praseta na Jutjubu! Ova peticija, kako navode autori, pokrenuta je zbog vrijeđanja i “bulinga” nad drugim jutjuberima i ljudima.

– U ime nemilog događaja koji se desio kada je mlada jutjuberka podigla ruku na sebe zbog buling nasilja, vrijeđanja, ponižavanja i prijetnji, molim sve ljude da potpišu peticiju da se zabrani pojavljivanje Baka Praseta, jer njegovi video snimci proizvode mržnju i prkošenje – stoji u opisu peticije, koju je do sada potpisalo skoro 8.400 ljudi.

Naime, samoub.stvo srpske influenserke i jutjuberke Kristine Kike Đukić (21) otvorilo je pitanje nasilja, vrijeđanja i ponižavanja na društvenim mrežama, a javnost se možda po prvi put ozbiljno zapitala i ko su uzori današnjoj omladini.

Baku Praseta su mnogi u javnosti označili kao jedan od najodgovornijih za nasilan i neprimjeren sadržaj na društvenim mrežama, a ovo smatraju i potpisnici peticije koji su mahom komentarisali da “nastupi” Bake Praseta na društvenim mrežama negativno utiču na kreiranje ličnosti mladih i djece u Srbiji i da mu zbog toga treba zabraniti da se ovim poslom bavi.

– Ovog čovjeka smatram odgovornim za uništavanje života na desetine mladih ljudi, a pored toga i kao primjer bahatosti, primitivnosti i nevaspitanosti – napisao je jedan od potpisnika peticije, dok je drugi dodao da Baki Prasetu i njemu sličnima treba zabraniti “da srozavaju moralne vrijednosti, zaglupljuju i uništavaju mlade mozgove”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku– Pored sajber bulinga i prozivanja ljudi na internetu, smatram da ovakvi kanali kakve propagira dotični jako loše utiču na omladinu, posebno djecu koja tek ulaze u pubertet, jer se u tim emisijama apsolutno ništa pametno ne dešava. Iako se promoviše kao humor, taj “humor” je na vrlo prizmenom nivou i mahom se svodi na dranje, pravljenje grimasa i neandertalsko glupiranje. Onaj ko pravi ovakve sadržaje ni ne zna ništa drugo da radi do da peca laku zaradu preko djece – napisao je jedan od potpisnika peticije.

Podsjetimo, Baka Prase je priveden prošlog petka na saslušanje u SBPOK pod sumnjom da je izvršio internet nasilje

ekskluziva.ba


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“Etnički inspirisan napad na multietnički karakter Sarajeva oštro osuđujem”

Da li hidratacija utiče na kvalitet sna?