in

Da li hidratacija utiče na kvalitet sna?

Slatka-Tajna.Eu

Jesu li ispijanje vode i bolji san međusobno povezani?

Kao što znamo, hidratacija je ključna za opšte zdravlje. Voda pomaže tijelu da pravilno funkcioniše, od rasta ćelija do izbacivanja toksina i pravilne probave.

Zbog toga ne čudi činjenica da hidratacija može da utiče i na kvalitet sna.

Ispijanje vode i bolji san

Dehiratacija i te kako može da utiče na loš kvalitet sna, smatraju stručnjaci. Dehidratacija dovodi do grčenja i spazma u mišićima, glavobolje, žeđi u toku noći, suvih usta, i slično.

Noćno znojenje

Ukoliko patite od ovog problema, osigurajte da temperatura u spavaćoj sobi ne bude previsoka. Oko 20 stepeni je sasvim dovoljno da se ne znojite u toku noći, i ne dehidrirate.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Disanje na usta

Osobe koje spavaju dišuću na usta, najčešće se bude u toku noći žedni, i suvih usta. Probajte da počnete da dišete na nos.

Kofein

Konzumiranje kofeina prije odlaska na spavanje takođe utiče na san. Naime, kofein je diuretik, pa pored toga što ima zadatak da nas drži budnim, zbog njega idemo češće u toalet. A samim tim možemo i da dehidriramo.

Savjet jeste da se dovoljno hidrirate u toku dana, i da pred odlazak na spavanje ne pijete vodu minimum sat vremena. Isto tako, idite redovno u toalet pred spavanje.

(Magazin.novosti.rs)


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Pokrenuta peticija za zabranu emitovanja Bake Praseta na YouTube-u: Prestanimo sa zaglupljivanjem i uništavanjem mladih mozgova!

Delić najavio održavanje Nacionalnog dana BiH na Expo 2020 Dubai