in

“Etnički inspirisan napad na multietnički karakter Sarajeva oštro osuđujem”

Slatka-Tajna.Eu

Nakon što su na vratima jedne katoličke porodice u Sarajevu ispisane prijeteće i uvredljive poruke, oglasio se predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić koji je oštro osudio takav čin.

“Oštro osuđujem ovakav, etnički inspirisan napad na multietnički karakter Sarajeva, kao i njegovu trajnu vrijednost zajedničkog života svih građana”, rekao je Komšić.

Dodaje da čvrsto vjeruje kako je ovo djelo “nadobudnih pojedinaca koji svojim nepromišljenim akcijama žele srušiti ideju građanski uređene Bosne i Hercegovine, zemlje svih njenih građana bez obzira na njihovu etničku, vjersku ili bilo koju drugu opredijeljenost”.

Podsjećamo, po navodima MUP-a KS spomenute uvredljive i prijeteće poruke ispisao je duševni bolesnik.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










ĆITAJTE I OVO: 

Ovo su velike vijesti za domovinu: Vijeće vanjskih poslova Evropske unije usvojilo zaključke o BiH, ali su odbili uvrstiti amandmane Hrvatske o konstitutivnosti

Podsjećamo, u Sarajevu su danas na vratima katoličke porodice napisane prijetnje smrću koje su motivirane vjerskom mržnjom, a gradonačelnica Benjamina Karić opisala je tu prijetnju kao moguću reakciju na skore istupe predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, što je izazvalo reakcije i osude.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Mujo i Haso – Ljesnjaci

Pokrenuta peticija za zabranu emitovanja Bake Praseta na YouTube-u: Prestanimo sa zaglupljivanjem i uništavanjem mladih mozgova!