in

EKSKLUZIVNO: Zet odbjeglog ratnog zločinca Milomira Savčića prvoosumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/11/colazprva_sb_1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/11/colazprva_sb_1.jpg”,”caption”:”Ilustracija: SB”,”bg”:”b4b0ad”},{“img”:”/img/vijesti/2021/11/pale-pretres-1021×580.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/11/pale-pretres-1021×580.jpg”,”caption”:”Screenshot”,”bg”:”9a9da2″}]

Aleksandar Macan sa Pala prvosoumnjičeni je za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, saznaje “Istraga.ba”. U pitanju je zet Milomira Savčičća, odbjeglog optuženika za genocid u Srebrenici.

Pripadnici SIPA-e i MUP-a Kantona Sarajevo pretresaju stan u kojem je živio Aleksandar Macan. On, međutim, nije pronađen na adresi, a policija saslušava njegovu suprugu Marijanu Savčić Macan.

Provosumnjičeni Aleksandar Macan nije pronađen na adresi

Prema informacijama “Istrage”, Macanov DNK profik izolovan je na mjestu ubistva sarajevskih policajaca. Istražitelji u njegovom stanu traže i informacije o aplikaciji koja je korištena za komunikaciju u noći u ubistva, u oktobru 2018. godine. Macan je ranije povezivan sa krađom automobila.

Trenutno traju pretresi i objekata koje je koristio i Milomir Savčić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, koji je ovog ljeta pobjegao u Srbiju, nakon što mu je određen pritvor zbog optužbi da je u Srebrenici 1995. godine počinio krivično djelo – genocid.

alt

Odbjegli Milor Savčić sa kćerkom Marijanom, suprugom Aleksandra Macana

Savčićeva kćerka i supruga prvoosumnjičenog ubice, Marijana Savčić-Macan, zaposlena je u MUP-u Republike Srpske. Upravo je zbog toga SIPA pretresa i prostorije Policijske stanice na Palama, gdje je radno mjesto supruge Aleksandra Macana.

Prema informacijama “Istrage”, Macan je pobjegao u Španiju.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

LEPA LUKIĆ OTKRILA: Primam tri penzije

EBRD očekuje ekonomski rast BiH od 4,5 posto