in

LEPA LUKIĆ OTKRILA: Primam tri penzije

Slatka-Tajna.Eu

Lepa Lukić otkrila je na Kurir televiziji da ima čak tri penzije. Jednu je zaslužila s određenim godinama života i radnog staža, druga je nacionalna, a treća kanadska, koju je naslijedila od pokojnog muža.

Ona je prvi put rekla koliko joj svakog mjeseca liježe na račun, i to zbog pitanja novinarke da li od tih penzija može da se živi.

– Nacionalna penzija mi je 60.000 dinara, a ova druga 90.000 dinara. I imam kanadsku penziju od 1.000 eura. Može da se živi i od nacionalne ako vodiš računa – rekla je Lepa, a onda objasnila odakle joj sve tri penzije:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku– Nacionalnu penziju nisam jurila. Bila sam u Americi i kada sam se vratila, čula sam se s nekim ljudima koji su mi rekli da sam je dobila. Država me je priznala. Prvih deset godina sam plaćala penziono i socijalno osiguranje, a kada me je država prihvatila, sve je ona plaćala. Ja sam dobila i status istaknutog umjetnika, tako da sam prvu penziju dobila sa 35 godina radnog staža i 55 godina života. Država je vidjela koja sam sva priznanja dobila, to sam i priložila – ispričala je legenda narodne muzike.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Crvena zvezda 1,95, Napoli 1,45, Rangers 2,00, Tottenham 1,27

EKSKLUZIVNO: Zet odbjeglog ratnog zločinca Milomira Savčića prvoosumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca