in

Unatoč vikendu u Hrvatskoj jučer 143 novozaražene osobe

Slatka-Tajna.Eu

Borba s pandemijom koronavirusa

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL/Shutterstock

Unatoč vikendu i manjem broju testiranja jučer su u Hrvatskoj zabilježene 143 nove osobe pozitivne na koronavirus, a četiri su preminule. Prema novom rasporedu, u Zagrebu će se od 3. kolovoza cijepljenje održavati na jednom mjestu, Zagrebačkom velesajmu. Radit će ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 te utorkom i četvrtkom od 15 do 19 sati, izjavila je epidemiologinja Gordana Pajan.

Trenutačno je u Hrvatskoj više od milijun turista i većina su stranci. U usporedbi s rezultatima iz srpnja 2019., ove godine ostvareno je 80% dolazaka i 81% noćenja.

– Dobra vijest dolazi iz Njemačke, a to je da Hrvatska za tu državu više nije visokorizično područje. Kako bi se taj status održao, neprestano se prati epidemiološka slika, a mjerodavni i dalje pozivaju na odgovornost, naglasila je epidemiologinja Pajan. 

– Njemačka stalno ažurira listu zemalja koje su rizične i ljudi koji su bili u tim područjima po povratku trebaju test. Oni od 1. kolovoza sada imaju dvije kategorije zemalja. Visokorizične i zemlje gdje ima mutiranih varijanti koje se još nisu proširile u Njemačkoj pa imaju strože mjere za te dvije kategorije. Do sada su imali tri kategorije. Hrvatska nije na tom popisu koji zahtijeva test nakon povratka, rekla je za HRT epidemiologinja Tatjana Nemeth Blažić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je na Twitteru da “nova pravila Njemačke pokazuju utemeljenost statusa Hrvatske kao najsigurnije destinacije te da je izjednačavajući uvjete za povratak za sve županije Hrvatska ocijenjena najmanje rizičnim područjem za posjetitelje iz Njemačke”.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Vesna Zmijanac: “Cijeli život mene proglašavaju pijancem”

F1: Vettel diskvalificiran, Hamiltonu drugo mjesto u Mađarskoj / Bljesak.info