in

Da li treba kupovati novi donji veš svakih šest mjeseci

Da li treba kupovati novi donji veš svakih šest mjeseci
Slatka-Tajna.Eu

Garderobu kupujemo prema potrebi ili prema željama, obuću istu, kao i kozmetiku, a o onome što se ne vidi izgleda da manje razmišljamo i u to manje ulažemo. U te “sporednije” stvari svakako spadaju donji veš i čarape.

Koliko često kupujete sasvim novi veš?

I on ima rok trajanja, i to ne zbog cijepanja. Ranije se na internetu vodila debata o tome koliko često morate kupovati donji veš i izbaciti stari iz upotrebe.

Činilo se da navedeni period od šest do devet mjeseci zaista niko ne poštuje. I izgleda da i ne treba ići u takav ekstrem.

Kada su u pitanju žene, sve zavisi od vrste donjeg veša koji nosite. Žene koje nose sintetičke materijale u donjem vešu kao što su poliester i saten možda će morati da ih malo češće mijenjaju jer je jedan od nedostataka nošenja te vrste donjeg veša to što nisu od prirodnog materijala, prenosi Pink.rs.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sa pamukom je druga priča.

Što se tiče zamjene i kupovine novih – to je više do ličnih želja. Ako imate veliki izbor i mnogobrojan veš, nećete morati da ga mijenjate toliko često jer ga toliko i ne nosite.

“Pamuk je prirodna tkanina. Prozračna je, pa omogućava intimi da diše. Neki od tih drugih zadržavaju znoj i tjelesne tečnosti, što povećava mogućnost infekcija”, kaže dr Šepherd za “Essence”.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Operativna akcija UIO na području RC Tuzla

Operativna akcija UIO na području RC Tuzla

Košarkaši Pariza obezbijedili plasman u Evroligu

Košarkaši Pariza obezbijedili plasman u Evroligu