in

Slovacko brani trofej: Tradicionalni BH Telecom 12. međunarodni turnir  “Igraj fudbal, živi život” ponovo nudi zanimljive dvoboje

Slovacko brani trofej: Tradicionalni BH Telecom 12. međunarodni turnir  “Igraj fudbal, živi život” ponovo nudi zanimljive dvoboje
Slatka-Tajna.Eu
Slovacko brani trofej: Tradicionalni BH Telecom 12. međunarodni turnir  “Igraj fudbal, živi život” ponovo nudi zanimljive dvoboje

Titulu najboljeg brani Slovacko koje je prošle godine u finalu savladao zagrebačku Lokomotivu  rezultatom 1:0. U dosadašnjih jedanaest turnira Željezničar i Sarajevo su po tri puta dotakli vrh, dok su po jednom na tronu bili Rad, Crvena zvezda, Vardar, MTK iz Budimpešte i Slovacko (Češka Republika).

Nogometaši do 16 godina imaju pravo nastupa

Organizator ovog događaja je, kao i prethodnih godina, Udruženje za podsticaj kulture i sporta Profesional iz Sarajeva, a generalni sponzor je BH Telecom. Pravo nastupa imaju igrači do 16 godina, a turnir ima međunarodni karakter. Dakako, kvalitetne ekipe iz Evrope, regije i BiH nastupat će na ovom, već sada možemo reći, izuzetno kvalitetnom nadmetanju koju je potvrdilo svoju vrijednost.

Na 12. turniru “Igraj fudbal, živi život”  učestvuju – Grupa A: FK Sarajevo, Lokomotiva (Zagreb), FC Politehnika (Rumunija) i NK Brinje Grosuplje (Slovenija).

U grupi B nadmetat će se: Željezničar (Sarajevo), Akademija Pandev (Strumica – Sjeverna Makedonija), FC Slovacko ( Ursko Hradište – Češka Republika) i Spartak (Subotica). Dakako, dvije prvoplasirane borit će se za prvo i treće mjesto.

Nekada su na turniru nastupali igrači koji su sada – vrhunski fudbaleri

Podsjetimo, ovaj događaj svojom organizacijom prvi u regionu počeo s okupljanjem mladih nogometaša i klubova još 2012. godine. Vremenom je postao prepoznatljiv brend u regionu i Starom kontinentu s pohvalama klubova koji su do sada na njemu nastupali. Svojom organizacijom turnir je do sada unaprijedio odnose klubovima iz regiona, a veliki broj djece je animirao da se bave sportom, što je bio i jedan od ciljeva. Također, treba naglasiti da su prethodnih godina ,između ostalih, na ovom događaju učestvovali Tin Jedvaj,  nekadašnji hrvatski reprezentativac, Marko Grujić, srbijanski reprezentativac i aktuelni član Porta, kao i Andrej Đokanović, nekadašnji igrač Sarajeva sada član i aktuelni igrač turskog Ankaragučua, Selmir Pidro (St. Louis CITY – SAD), Vladan Kovačević ( Rakow – Posljska), Amer Gojak (Ferencvaroš – Mađarska), Marko Dabro (Beijing Guoan – Kina).

Sarajevo je do sada široj javnosti u regionu i Evropi, putem mladih ambasadora, predstavljen kao sportski, kulturni i turistički centar.

Pred početak 12. turnira koji se i ove godine igra u sklopu manifestacije Novogradski dani organizator vjeruje kako će utakmice ponuditi nove zanimljive dvoboje i da će najbolji tim na kraju dotaći vrh. Također, naglašavaju kako je sve spremno za nastavak jedne lijepe nogomene priče.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Turnir će biti otvoren utakmicom Sarajevo – Politehnika u petak 2. juna sa početkom u 10:30 sati u Centru za sport i rekreaciju “Safet Zajko”.

Dosadašnji pobjednici i najbolji igrači turnira:

  1. godine – Željezničar, a Tin Jedvaj bio je najbolji igrač turnira
  2. godine – Rad (Beograd), a Marko Grujić bio je najbolji igrač turnira
  3. godine – Crvena zvezda, a Anes Vazda bio je najbolji igrač turnira
  4. godine – Željezničar, a Denis Žerić bio je najbolji igrač turnira
  5. godine – Sarajevo, a Stefan Mihajlović bio je najbolji igrač turnira
  6. godine – Sarajevo, a Armin Imamović bio je najbolji igrač turnira
  7. godine – Vardar (Skoplje), a Andrija Krivokapić bio je najbolji igrač turnira
  8. godine – MTK Budapest, a Gabriel Groznica bio je najbolji igrač turnira
  9. godine – Željezničar, a Armin Ramić najbolji igrač turnira
  10. godine – Sarajevo, a Bakir Nurković najbolji igrač turnira.
  11. godine – Slovacko, a Oliver Stecha najbolji igrač turnira.

Turnir su podržali: BH Telecom kao generalni sponzor, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Kantonalno ministarstvo kulture i sporta, Grad Sarajevo, Visit Sarajevo, Općina Novi Grad, BH Pošta, Nogometni Savez Bosne i Hercegovine, Hyundai, Coca Cola, Zentiva Pharma, Oaza voda, Ardu Sport, medijski partnerni Arena Sport, Antena Sarajevo, Dnevni Avaz i Sport Centar.

 

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

VEĆ SE ZNA: Sanja Kužet otkrila favorite u „Zvezdama Granda“

VEĆ SE ZNA: Sanja Kužet otkrila favorite u „Zvezdama Granda“

Erdogan se u Istanbulu zahvalio biračima i proglasio pobjedu na izborima / Bljesak.info

Erdogan se u Istanbulu zahvalio biračima i proglasio pobjedu na izborima / Bljesak.info