in

Kratka kosa nikad nije bila popularnija, a ovo su najpoželjnije frizure ove sezone

Kratka kosa nikad nije bila popularnija, a ovo su najpoželjnije frizure ove sezone
Slatka-Tajna.Eu

Protekle godine bile su usredotočene na prihvatanje prirodne teksture i jednostavnih frizura, a 2023. se sprema da bude sve to i više. Ulazak u novu godinu zahtijeva nove početke svih vrsta, što ga čini savršenim vremenom da nas novi trendovi odvedu ravno u salon. Kratke frizure, osim što su praktične i lake za održavanje, mogu znatno da vas podmlade, naglašavajući crte lica. Preporučujemo neodoljive varijante pixieja ili šarmantne verzije boba.

Kratki bob je IN, a francuski OUT

Ukoliko imate želju za radikalnom promjenom, a teško vam je da se odvažite na novu frizuru, kratki bob je savršen izbor za vas, kako biste se što lakše navikli na novu dužinu kose. Ovaj neodoljivi stil inspiriran je devedesetim, kada su ga rado nosile Cameron Diaz i Keire Knightley. Kratki bob je kraća varijanta klasičnog boba kojim se nastoji postići što opušteniji izgled, a najbolje je što se nećete mnogo mučiti oko stiliziranja, jer što ležernije izgleda, to bolje.

Mini mixie je IN, fudbalerka OUT

Ukoliko dosad niste čuli za mini mixie, riječ je o najpoželjnijem hibridu ove jeseni i zime koji kombinira – muletticu, ozloglašenu fudbalerku i pixie. Naprijed je kratka, a pozadi duža i nije toliko dramatična kao fudbalerka.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Zastor-frizura je IN, a zavjesa-šiške OUT

Vrijeme sveprisutnih zavjesa-šiški je iza nas, a trend tzv. zastor-reza ulazi na velika vrata. Ljubiteljice kratkih frizura sve se više odlučuju na ovu varijantu koja sprijeda podsjeća na bob, a pozadi na pixie. Njen krajnji cilj je postizanje efekta uokvirivanja lica poput zastora, što govori i sam naziv. Ono što posebno karakterizira ovaj stil jeste i razdjeljak po sredini glave, a posebno se izbjegava stavljanje kose iza ušija čime se gubi efekt „zastora“.

 

 

 

The post Kratka kosa nikad nije bila popularnija, a ovo su najpoželjnije frizure ove sezone appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

OVO JE MAJKA SANJE GRUJIĆ: Zgodna plavuša, izgledaju kao sestre

OVO JE MAJKA SANJE GRUJIĆ: Zgodna plavuša, izgledaju kao sestre

Župa Hrasno svečano obilježila blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije / Bljesak.info

Župa Hrasno svečano obilježila blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije / Bljesak.info