in

Župa Hrasno svečano obilježila blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hrasnu je svečano proslavljen blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije koji se slavi 8. prosinca i središnja je proslava župe Hrasno, piše portal Neum.online.

Sveta misa je održana u 11:00 sati i predvodio ju je don Vinko Raguž, novi župnik župe Hrasno i upravitelj svetišta Kraljice Mira. U koncelebraciji je bilo preko 10 svećenika, slavlje je uveličao i župni zbor “Kraljica Mira”.

Foto: Neum.online / Župa Hrasno svečano obilježila blagdan Bezgrešnog začeća BDM

Mnoštvo vjernika je ispunilo crkvu, a prije sv. mise bila je i prigoda za ispovijed.

Za proslavu patrona župe tj. Bezgrješnog Začeća BDM župljani su se pripremali trodnevnicom.

Za ovaj marijanski blagdan mogli bismo reći da je lijep i nepoznat, a označava i jednu od četiri dogme o Blaženoj Djevici Mariji.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Blažena Djevica Marija očuvana je od svake mrlje istočnoga grijeha od trenutka svoga začeća. Također, Marija nije bila lišena milosti posvetne, već je bila puna milosti dobivenih od Boga i živjela je život posve bez grijeha.

Ovaj blagdan se često zamjenjuje s događajem kada je Marija začela Isusa, radi se o dvije različite pojave.

Blagdan Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije, slavi se 8. prosinca. Utemeljio ga je papa Siksto IV. 1476. g. Dogmu je svečano proglasio papa Pio IX. u poslanici “Ineffabilis Deus”, 8. prosinca 1854. g. Katolička Crkva vjeruje da dogma ima potporu u Bibliji.

Arkanđeo Gabrijel nazvao je Mariju kao “punu milosti”, a crkveni oci nazivali su Mariju – Blaženom Djevicom. Prema katoličkoj teologiji, Marija je morala biti posve bez grijeha, da bi mogla začeti Isusa.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kratka kosa nikad nije bila popularnija, a ovo su najpoželjnije frizure ove sezone

Milanović obišao Europski južni opservatorij u Čileu