in

U Sarajevu sutra počinje sajam bh. nakladnika – Knjige u nišama / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

„Knjige u nišama“, sajam nakladnika BiH bit će održan od 29. studenog do 3. prosinca u organizaciji Bosanskog kulturnog centra Kantona Sarajevo i Zajednice izdavača/nakladnika BiH.

Ajet Arifi, predsjednik Zajednice izdavača/nakladnika u BiH, istaknuo je važnost čitanja i naglasio da nakladnici s ponosom ističu svoja nastojanja za njegovanjem i protežiranjem kulture čitanja u bh. društvu. 

  / 

Knjige u nišama 

Muamer Spahić iz izdavačke kuće “Vrijeme” Zenica naglasio je da je Sarajevo grad koji je vezan za knjigu.

“Malo je na svijetu tako važnih gradova koji su simbolički vezani za knjigu”, kazao je Spahić i podsjetio da se ove godine navršilo 30 godina otkako je gorjela sarajevska Vijećnica i da se u ovom gradu čuva ‘Sarajevska hagada’, jedna od najvrjednijih knjiga na svijetu.

On je podsjetio da se ove godine navršilo 30 godina kako je gorila Vijećnica, te da se u Sarajevu čuva jedna od najvrjednijih knjiga „Sarajevska Hagada“…

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Tijekom Sajma “Knjige u nišama” (KUN) čitalačkoj publici bit će ponuđen bogat i zanimljiv program, koji uključuje promocije knjiga, promocije projekata, radionice, promociju likovne monografije, razgovore s književnicima. 

Jutro s autorom 

I ove godine publika će imati priliku da prisustvuje programu “Jutro s autorom”, u kojem će gosti biti Andrej Nikolaidis, Vahidin Preljević, Bisera Alikadić, Feđa Gudić i Almir Kolar.

Na sajmu će sudjelovati članovi Zajednice izdavača/nakladnika Bosne i Hercegovine: Dobra knjiga, Buybook, IKD University press, i IK Vrijeme Zenica, a također sudjeluju Fakultet političkih nauka Sarajevo, Fondacija/zaklada Kemal Bakaršić, Fondacija za izdavaštvo i IK Planjax Tešanj, NUB BiH, FMC Svjetlo riječi, IKFokalizator Podgorica, Bošnjački institut Sarajevo, Orijentalni institut Sarajevo.

Sajam će biti održan u Bosanskom kulturnom centru, ulaz je besplatan, a bit će otvoren za posjetitelje od 10.30 do 20.30 sati.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Negdje mir i inkluzija, negdje ratni zločinci

Majka Miodraga Radonjića bila je poznata muzička zvezda! (VIDEO) – ShowBiz – Region – Vesti – Svet Plus