in

Benjamin Mendy stavio ruku na Kur’an i prvi put govorio na suđenju: “Znam da nisam Brad Pitt…”

Benjamin Mendy stavio ruku na Kur’an i prvi put govorio na suđenju: “Znam da nisam Brad Pitt…”
Slatka-Tajna.Eu
Benjamin Mendy stavio ruku na Kur’an i prvi put govorio na suđenju: “Znam da nisam Brad Pitt…”

Suočen sa sedam optužbi za silovanje, nogometaš Manchester Cityja Benjamin Mendy prvi je put govorio u svoju odbranu tokom suđenja u Velikoj Britaniji u ponedjeljak, negirajući veze bez pristanka i rekavši da mu žene “dolaze”. Prije nego je počeo sa odbranom, stavio je ruku na Kur’an i zakelo se da će govoriti istinu. Stavljanjem ruke na Kur’an muslimani često učine svoju zakletvu jačom i težom.

28-godišnjem francuskom defanzivcu, kojeg je Manchester City suspendovao na više od godinu dana, sudi se od početka avgusta u Chesteru gdje je optužen za sedam silovanja, pokušaj silovanja i seksualni napad. Napadi su se navodno događali između oktobra 2018. i avgusta 2021. u njegovom domu u Prestburyju, Cheshire. Prijeti mu doživotna robija.

Prvi mjeseci ovog dugog suđenja bili su posvećeni tužiteljstvu koje je Benjamina Mendyja predstavilo kao “predatora” koji je zlostavljao “ranjive, prestravljene i izolirane” žrtve.

Od ponedjeljka je sada na odbrani da govori. Benjamin Mendy, stigavši u tamnoplavom odijelu i bijeloj košulji, prvi je put progovorio kako bi se odbranio, odgovarajući na pitanja svog advoklata.

Rekao je da zbog njegovog statusa poznatog i bogatog nogometaša žene “same dolaze”.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Znam da nisam Brad Pitt i znam da mi žene nisu dolazile zbog toga kako izgledam”, rekao je Mendy.

Iako je rekao da “voli spavati s mnogo žena”, zanijekao je seks bez pristanka, smatrajući da “ako su one (žene) htjele imati seks i ja, sve je bilo u redu”. Ali da je žena rekla “ne”, Benjamin Mendy je tvrdio da bi “prihvatio to i prestao”.

Osvajač Svjetskog prvenstva 2018. s reprezentacijom Francuske proveo je više od četiri mjeseca, od avgusta 2021. do januara 2022., u istražnom zatvoru. Pušten početkom janaura, stavljen je pod sudski nadzor do okončanja suđenja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku











"Znala je šta radi, bila je samo malo pijana"


Benjamin Mendy se pokušava odbraniti

“Znala je šta radi, bila je samo malo pijana”




Zvijezda je optužena da je silovala žene u “sobama panike” u svojoj izoliranoj vili u Cheshireu dok je organizirala zabave. Neke od njegovih navodnih žrtava tvrde da su im telefoni oduzeti po dolasku, zbog čega tužiteljstvo tvrdi da nisu mogle pozvati pomoć. Mendy je danas rekao sudu da bi rekao ljudima da ne koriste svoje telefone samo ako je drugi nogometaš u njegovom domu ili ako tu osobu ne poznaje dobro.

Nogometaš, koji i dalje prima svoju godišnju platu od 4,7 miliona funti od Cityja unatoč suspenziji, rekao je porotnicima da zarađuje 4 funte dnevno u zatvoru.

“Zarađivao sam oko 4 funte svaki dan, da bih ih potrošio u kantini da kupim nešto hrane. Prije sam imao sve, lako je sve bilo dobiti, ali ovo me naučilo da shvatim vrijednost novca”.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

RAT UŽIVO: Turska će predložiti produženje ugovora o žitu za još godinu dana

RAT UŽIVO: Turska će predložiti produženje ugovora o žitu za još godinu dana

Pileći zabatci iz pećnice na drukčiji način / Bljesak.info

Pileći zabatci iz pećnice na drukčiji način / Bljesak.info