in

MG Motor stigao u BiH, nova marka kao veliko osvježenje s ponudom i cijenama / Bljesak.info

MG Motor stigao u BiH, nova marka kao veliko osvježenje s ponudom i cijenama / Bljesak.info
Slatka-Tajna.Eu
MG Motor stigao u BiH, nova marka kao veliko osvježenje s ponudom i cijenama / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

MG Motor stiže u BiH, a generalni zastupnik biti će Grand Automotive, te je najavljeno otvaranje prodajno-servisnih centara.

Atraktivna ponuda MG Motor vozila obogatit će cjelokupnu automobilsku ponudu na Adriatic tržištu s modelima poput prvog električnog karavanskog modela MG 5, B-SUV modela MG ZS u benzinskoj i električnoj izvedbi, C-SUV modela MG EHS u plug-in hybrid varijanti i električnog SUV-a MG Marvel R.

Svi modeli, koji su za novinare prezentarirani u Tarčin Forest Resort and Spa, dolaze uz jedno od vodećih jamstva na tržištu – 7 godina i 150.000 km, što MG modele čini još atraktivnijima za privatne i poslovne korisnike.

Za početak prodaje bh. kupcima će biti dostupni MG ZS, s 1.5 litarskim benzinskim ili 1.0 turbobenzinskim motorom, te ručnim ili automatskim mjenjačem. Početna cijena bit će od 34.000 KM.

Osim njega tu je i MG EHS u plug-in hybrid varijanti.

Ispod prednjeg poklopca je benzinski motor s turbopunjenjem snage 119 kW (162 KS) s maksimalnih 250 Nm obrtnog momenta, dok je u kućištu 10-stupanjskog automatskog mjenjača electromotor snage 90 kW, s 230 Nm obrtnog momenta, pa je deklarirana sistemska snaga od 256 KS i 480 Nm obrtnog momenta.

Početna cijena za Comfort model bit će od 67 tisuća, te Luxury od 72.000 KM.

Povijest MG automobila

MG Motor automobilska je marka osnovana 1924. u Velikoj Britaniji. Utemeljio ju je britanski pionir automobilizma William Morris, vlasnik tadašnje tvrtke Morris Garages, po kojem je automobilska marka i dobila ime. 1920-ih godina ideja je bila razvijati MG u smjeru sportskih automobila pa je tako u povijesti MG automobil srušio više od 40 svjetskih brzinskih rekorda i prozvan je najkvalitetnijim i najprodavanijim trkaćim automobilom na svijetu. U skoro 90 godina od osnutka utjecaj tvrtke MG Motor raširio se na 5 kontinenata i obuhvaća 39 zemalja, a 2022. stiže i na područje Adriatic regije. Zato se može sa sigurnošću tvrditi kako je tvrtka MG Motor davno nadmašila granice Velike Britanije i postala ikona globalne automobilske industrije.

DNA marke MG Motor

DNA marke MG Motor ujedinjuje sve vrhunske performanse zbog kojih je sama tvrtka uspješna više od 90 godina. Specifične karakteristike marke su prepoznatljive i opipljive na svim dodirnim točkama MG automobila. To uključuje naslijeđe, Hi-modu i visoke tehnologije.

Foto: Bljesak.info / MG Motor stigao u BiH

Tijekom svoje baštine, MG je opisan kao automobil koji inspirira strast za vožnjom i slobodom na cesti dok istovremeno omogućuje sigurnost i praktičnost. MG Motor se pri unaprjeđivanju svojih modela koristio novim tehnologijama i zato se definira kao automobil budućnosti, pogodan za svakodnevne potrebe i navike modernog potrošača i urbanih mladih obitelji. „Kreiranje nove ere automobila“, kako je to službeno nazvano od strane tvrtke MG Motor započelo je 2019., a ideja je novoj generaciji pružiti kvalitetne, suvremene, inovativne modele automobila modernog dizajna i najnovijih tehnologija.

MG modeli danas

Vodeći se idejom „Kreiranja nove ere automobila“, nastale su nove generacije tvrtke MG Motor kao što su modeli MG ZS, MG EHS, MG MARVEL R, MG 5, a smatraju se nositeljima vodećih tehnologija za povezivanje čovjeka s automobilom i okolinom. Unutar MG automobila vozača će dočekati najnovija tehnologija koja će mu iskustvo vožnje učiniti zabavnim, sigurnim i učinkovitim. Također, tvrtka MG Motor u svojoj „novoj eri“ posebnu pažnju pridaje, osim tehnologiji i dizajnu automobila, i održivoj budućnosti planeta u cijelosti. Zbog toga je svaki novi MG model dizajniran i razvijen kako bi pružio izvanredne razine ekološke učinkovitosti. Impresivan dizajn u spoju s najnovijim tehnologijama osvojili su potrošače diljem svijeta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Foto: Bljesak.info / MG Motor stigao u BiH

U 2017. tvrtka MG Motor postaje najbrže rastući brand u Velikoj Britaniji, Tajlandu, Čileu i Australiji, a 2018. tvrtka MG Motor posjeduje 323 prodajno-servisnih lokacija diljem svijeta sa stopom rasta od 51%. Također, ta je godina za tvrtku MG Motor također “godina prekretnice prodajnog uspjeha” zbog brzog rasta obujma prodaje: 64% u Južnoj Americi, 104% u Velikoj Britaniji, 107% u Aziji, 534% na Bliskom istoku, 708% u Oceaniji.

Nadalje, 2019. godine MG ZS EV – čisto električno vozilo europskog standarda službeno je lansirano na tržište sa svjetskom “Net Green” tehnologijom i “Three-core Power” sustavom. Iste godine, globalni volumen prodaje MG automobila raste na 139.000 i MG Motor postaje službeni globalni automobilski partner nogometnog kluba Liverpool, europskog prvaka te godine. U isto vrijeme je MG Motor nagrađen “Breakout Brand of the Year” titulom na Filipinima.

MG Motor 2020. postaje “Najbolja marka” na “Best 2020 Awards” u organizaciji čileanskog specijaliziranog tiska. Također, u tom je periodu MG Motor Indija angažirala poznatog britanskog glumca Benedicta Cumberbatcha (široko hvaljenog po ulozi Sherlocka Holmesa u seriji Sherlock), kao ambasadora svoje robne marke ususret indijskom lansiranju MG Hectora, premium SUV-a.

Foto: Bljesak.info / MG Motor stigao u BiH

U protekle dvije godine, tvrtka MG Motor otvorila je više od 400 prodajno servisnih salona, a rast prodaje rezultat je uvođenja modela koji oduševljavaju kvalitetom i ponuđenom opremom.

U 2020. tvrtka MG Motor je u Europi prodala 7.200 vozila, a već u 2021. ta brojka je utrostručena i prodaja je dosegla 22.000 vozila. Rast prodaje nastavio se i u 2022. s 22.135 prodanih vozila već u prvom kvartalu.

Razvojem i unaprjeđenjem tvrtka MG Motor zauzela je svoje mjesto na globalnom tržištu, a svojim karakteristikama osvaja potrošače tako da se može zaključiti kako MG modeli predstavljaju pravi odgovor na potrebe europskih kupaca.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

United samljeo Conteov Tottenham, Lloris spriječio teži poraz

United samljeo Conteov Tottenham, Lloris spriječio teži poraz

“ZORANNAH JE OD MOG MATEA DOBILA ROLEKS!” Progovorio hrvatski biznismen o vezi blogerke i svog sina! Isplivali svi šok detalji – Senzacija

“ZORANNAH JE OD MOG MATEA DOBILA ROLEKS!” Progovorio hrvatski biznismen o vezi blogerke i svog sina! Isplivali svi šok detalji – Senzacija