in

Partizan ponovo izgubio dobijen meč

Partizan ponovo izgubio dobijen meč
Slatka-Tajna.Eu
Partizan ponovo izgubio dobijen meč

Košarkaši Partizana danas su na parketu “Štark” Arene ugostili ekipu Olimpije iz Milana. Nakon velike drame i borbe iz grotla beogradskog hrama italijanski tim otišao je sa velikom pobjedom rezultatom 80:75.

Navijači Partizana punih osam godina čekali su da ponovo dožive djelić euforije koju su svojevremeno iskusili u eri generala Vujoševića i 12. vojnika.

Oni su tada stvorili tvrđavu u Pioniru u kojoj su iz godine u godine padali velikani magične igre pod obručima. Zadatak da uradi isto, samo u novom hramu srpske košarke Beogradskoj areni imao je Željko Obradović.

Crno-beli su ušli maksimalno požrtvovano u meč nošeni hukom “grobara” koji su im davali krila i bili vjetar u leđa od prvog sudijskog podbacivanja do posljednjeg zvuka sirene.

Matijas Lesor je zaključato reket, gospodario na oba dijela terena, a pridružio mu se u uvertiri i raspoloženi Jam Madar za dvocifrenu prednost već sredinom prve četvrtine, na semaforu je bilo 18:8.

Uspjeli su u nastavku da se gosti iz Milana adaptiraju na užareni parket beogradske arene i atmosferu koja ih je potpuno pojela u uvodnim minutima.

Svoje nestvarne šuterske sposobnosti demonstrirao je nerado viđen gost među navijačima parnog valjka, bivši igrač Cvene zvezde, koji je bio posebno inspirisan da i u dresu italijanskog tima bude taj koji će presuditi Partizanu – Bili Beron.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Topio se početni suficit crno-belih, sve do plus 1 sredinom drugog kvartala. A onda, heroj iz sijenke, Danilo Anđušić sjajno rolom i sa dvije vezane trojke uz sjajnu viziju i asistenciju za Matijasa Lesora ponovo diže grobare na noge, a izabranici Željka Obradović sa plus 10 odlaze na veliki odmor.

A po povratku, kao da je samo jedan igrač Partizana izašao iz svlačionice. Bio je to nestvarni Zek Ledej koji je cijelim tokom trećeg kvartala sam na svojim plećima nosio cijelu ekipu. Dominirao je Ledej pod košem, dobra selekcija šuta i meka ruka parirali su ubitačnom tandemu Bili Beroj – Šilds. 

U posljednju dionoci gosti su ušli sa jednim poenom prednosti. Sedam minuta prije kraja utakmice, crno-beli su imali 71:62, ali poslije njihovih deset poena u nizu uslijedio je krah.

Od pomenutog rezultata, koji je tada postavio Dante Eksum, samo je on i to samo jednom poentirao do kraja meča, kada se radi o crno-belima, pa su gosti iz Italije najprje serijom 9:2, a onda 9:0, došli do nedostižnih 73:78 pola minuta prije kraja utakmice, te na kraju trijumfovali sa 75:80.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Mama Džejle Ramović izgledom obara s nogu, ovaj čovjek je zaslužan za njenu figuru – Senzacija

Mama Džejle Ramović izgledom obara s nogu, ovaj čovjek je zaslužan za njenu figuru – Senzacija

OVO JE ČOVEK SA KOJIM JAMI IMA ĆERKU LEU! Bio je u Zadruzi zbog ovog takmičara, a niko nije znao da je bio sa pjevačicom! – Senzacija

OVO JE ČOVEK SA KOJIM JAMI IMA ĆERKU LEU! Bio je u Zadruzi zbog ovog takmičara, a niko nije znao da je bio sa pjevačicom! – Senzacija