in

Sin zvijezde serije “Lud, zbunjen, normalan” tragično nastradao: Pronašli su ga u vodi, njegovu smrt nikada nije p

Sin zvijezde serije “Lud, zbunjen, normalan” tragično nastradao: Pronašli su ga u vodi, njegovu smrt nikada nije p
Slatka-Tajna.Eu

Bosanska umjetnica Belma Lizde Kurt, koja se proslavila ulogom u humorističkoj hit seriji “Lud, zbunjen, normalan”,doživjela je najteži gubitak, kada je u nesreći u Kanadi nastradao njen desetogodišnji sin, prije 12 godina.

Tog ljeta 2010. godine život čuvene Rabije Bubić Bube iz serijala “Lud, zbunjen, normalan” i njenog supruga, reditelja Aleša Kurta, promijenio se iz korijena jer je u tragičnoj nesreći nastradao njihov sin Jan Isak.

Nasljednik poznatih umjetnika bio je u posjeti rodbini u Kanadi. On i njegova šezdesettrogodišnja rodica krenuli su u vožnju kajakom, koji se zatim prevrnuo.

Prema pisanju “Canadian Pressa”, suprug nestale žene pozvao je policiju nakon čega je uslijedila masovna potraga avionima i čamcima. Prevrnuti kajak ugledali su narednog dana u četiri sata ujutro, dok su tijela žene i njenog nećaka pronašli šest sati kasnije pored podvodnog grebena.
Prevezli su ih u bolnicu, nakon čega je dječak preminuo od promrzlina, dok je žena hospitalizovana.

Od tragedije koja je zadesila njihovu porodicu sarajevski umjetnici nisu govorili o gubitku sina, već su se usredsredili na vaspitavanje svoje mlađe kćerke, Ume.

Belma se posvetila radu s djecom kroz brojne pozorišne radionice, a svoju kreativnost usmjerila je i ka modi. Inspirisana svojom nasljednicom, dizajnirala je modnu liniju za najmlađe koja se zove Umin ormar.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Željela sam da stvorim novu dimenziju, koja u velikoj mjeri dolazi iz moje ljubavi prema teatru i pričanju priča. Ali Umin ormar istovremeno je i moj bunt protiv konzumerizma i nepoštovanja našeg kulturnog naslijeđa. Veliki sam poštovalac djece i njihove percepcije svijeta, volim da im se približim i postanem im na neki način frendica – otkrila je glumica i dodala da je upravo Uma ta koja joj je dala snage u najtežim danima.

(Express/Espreso)

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Što jesti ako imate suvu ili masnu kožu

Što jesti ako imate suvu ili masnu kožu

Zadnji dan referenduma, britanski obavještajci objavili novo izvješće

Zadnji dan referenduma, britanski obavještajci objavili novo izvješće