in

PROMIJENIO JOJ ŽIVOT: Evo tko je napisao najljepšu pjesmu Lepe Brene

PROMIJENIO JOJ ŽIVOT: Evo tko je napisao najljepšu pjesmu Lepe Brene
Slatka-Tajna.Eu

Estradni moćnik Saša Popović nikad nije skrivao da je pjesme pisao iz hobija, paralelno sa svojim primarnim zanimanjem. Zeleno svjetlo da ih objavi dao mu je tadašnji menadžer grupe ‘Slatki greh’ Raka Đokić.

Tako je sad već davne 1985. godine komponirao i aranžirao najljepšu pjesmu Lepe Brene ‘Nežna žena’, dok je tekst napisala Radmila Mundrinić.

Poznato je da je upravo Saša promijenio njen život iz korijena i iz Brčkog je doveo u Beograd gdje je kasnije sa ‘Slatkim grehom’ punila dvorane diljem bivše države.

Njihovog prvog susreta dan danas se sjeća i sama Lepa Brena.

  • U to vrijeme sam studirala već šest mjeseci, a onda je došao Saša da me pita da budem dio grupe. Kada ga je moj otac vidio, Sale je imao 45 kilograma s krevetom i onu palačinku od kravate oko vrata i neko odjelo je nosio. Tati to nije djelovalo ozbiljno. Bilo mu je neozbiljno da radim u nekom takvom bendu, tako da nije vjerovao u to i jedva mi je dozvolio da odem i radim sa ‘Slatkim grehom’. To je bilo zato što mu Sale nije odavao neki ozbiljan dojam, a ja sam bila sretna što ga nije izbacio iz kuće’, prisjetila se svojedobno Brena za medije.

Već sutradan Sašin bend odlazi u Bačku Palanku gdje su imali angažman u hotelu, a nekoliko dana kasnije stigla je i Brena. ‘Pobjegla od kuće’, smije se Popović prepričavajući uspomene iz mladih dana. ‘Kad ju je vidio direktor hotela, šokirao se’, priča Saša. ‘Meni je rekla da ima 80, ali izgledalo mi je kao da ima 180 kila. Sivi kofer, svezan užetom, bio je pun odjeće koja nije odgovarala za nastup.

  • Nekoliko dana je orkestar svirao bez pjevačice, a Brena je učila pjesme. ‘Znala je otpjevati tri pjesme, ali je učila nevjerojatnom brzinom – kaže Saša. Baš kad je trebala početi nastupati, umiješala se ‘viša sila’ – zbog Titove smrti proglašena je višednevna žalost.
  • Tad je ona došla kod mene i tražila jednu plaću unaprijed – sjeća se Popović. Iznenadio se, ali je pristao dati joj novac. ‘Otišla je u Novi Sad, a vratila se kao druga žena. Nova frizura, nova odjeća, sve je izgledalo drugačije’.

Dok su trajali dani žalosti, orkestar je uvježbavao pjesme, a nova pjevačica bila na dijeti.

  • Kad smo izašli prvi put svi zajedno na pozornicu, direktor hotela je bio iznenađen. Tako je počela Lepa Brena – rekao je Saša.

(Express / Scena.story.hr)

The post PROMIJENIO JOJ ŽIVOT: Evo tko je napisao najljepšu pjesmu Lepe Brene appeared first on Express.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Dvoje mrtvih, petero nestalih u sudaru plovila na Dunavu

Dvoje mrtvih, petero nestalih u sudaru plovila na Dunavu

Priča iz Prnjavora pokazuje da je pas najbolji prijatelj čovjeku

Priča iz Prnjavora pokazuje da je pas najbolji prijatelj čovjeku