in

TEŠKA SUDBINA: Razdor u porodici, silovanje, ubistvo, zatvor, ovo se desilo sa Sinanovim nasljednicima

TEŠKA SUDBINA: Razdor u porodici, silovanje, ubistvo, zatvor, ovo se desilo sa Sinanovim nasljednicima
Slatka-Tajna.Eu

Šest godina je prošlo bez legendarnog pjevača narodne muzike Sinana Sakića, a njegove pjesme se pjevaju i dan danas. Iza sebe je ostavio mnoštvo hitova.

Sinan je bio i ostao prepoznatljiv po posebnoj emociji i boji glasa koja je pri prvom slušanju imala moć da dodirne publiku pravo u srce.

Preko 40 godina je bio u braku sa Sabinom Sakić koja je nedavno za medije govorila o njihovoj velikoj ljubavi ali i poštovanju.

Sabina i Sinan su iz ljubavi dobili dvoje djece Alena Sakića i Đulkicu Sakić, a pjevač je iz prethodnih brakova imao dva sina, Rašida i Meda Sakića.

Alen Sakić je vrhunac svoje popularnosti doživio u saradnji sa Stefanom Đurićem Rastom, a sa samo šest godina zadobio je teške opekotine zbog čega ga je otac vodio čak u Indiju na liječenje, međutim, ožiljci na njegovom licu su i danas vidljivi.

Sakići su prvi put otišli u Indiju 1996. godine, zbog Alenovih teških povreda, a narednih nekoliko godina su joj se uvijek vraćali.

Tamo su upoznali duhovnog vođu Sai Babu, te su često boravili u njihovom hramu. Meditacije su ih opuštale i smirivale, a Sai Baba je dosta pomogao i tada malon Alenu.

Sinan je bio opčinjen načinom života u Indiji. U jednom indijskom gradiću prije nekoliko godina je kupio i kuću, ali ju je 2017. porodica Sakić prodala. Njihova kćerka studirala je menadžmet u Indiji i živjela u toj kući. U Indiju su često odlazili Sabina i Sinan, što zbog kćerke, što zbog želje da uživaju u njihovom načinu života.

Ipak, iako su roditelji kćerci savjetovali da ostane u toj zemlji, ona se zbog ljubavi vratila u Srbiju. Zbog nemogućnosti održavanja kuće i čestih putovanja, zbog zdravstvenog stanja i godina, Sakići su kuću prodali.

Đulkica Sakić poznata je po britkom jeziku, a za oca je bila posebno vezana. Loši odnosi među Sinanovom djecom su je izuzetno pogađali, a u vrijeme problema sa Rašidom, pokojnim problematičnim bratom otkrivala je jezive detalje odnosa sa porodicom.

Sin pokojnog pjevača Sinana Sakića, Rašid Sakić (45), poznatiji kao Ćelo, iznenada je preminuo u zatvoru Sremska Mitrovica, gdje je bio na izdržavanju kazne od tri godine zbog razbojništva.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sin pokojnog pjevača bio je problematičan i često je upadao u probleme sa policojom i bio je i na potjernici. Prije tri godine ga je policija uhvatila kako divlja automobilom po Loznici i kako je imao potjernicu odmah je upućen na izdržavanje kazne.

Bio je višestruki povratnik, a posljednji put je uhapšen u januaru 2019. godine zbog sumnje da je u centru Loznice s prijateljem Milanom C. (36) pretukao i opljačkao krojača V. M. (34). Poslije hapšenja određen mu je pritvor, kada je prebačen u kućni zatvor s nanogicom. On je tada osuđen na sedam mjeseci kućnog pritvora.

– Protiv njega se vodi postupak zbog razbojništva, odnosno zbog sumnje da su opljačkali krojačku radnju. Navodno, pošto su uzeli sav novac koji su pronašli kod krojača, otišli su u obližnji kafić i naručili piće. Upravo u tom kafiću policija ih je i uhapsila – rekao je tada izvor za Kurir.

On navodi da poslije određivanja kazne Sakić nije smio da napušta prostorije kuće u kojoj je boravio bez odluke suda u Loznici.

U podužem dosijeu, Rašid Sakić ima krivična djela posedjovanje i prodaja droge, razbojništvo, nasilno ponašanje, ali i ubistvo Dragoljuba Despotovića Drajinog.

Đulkica je svojevremeno tvrdila da je Rašid silovatelj i apelovala da je on čovjek koji je opasan po okolinu.

– Voljela bih da se što prije promjene zakoni o silovanju i silovateljima na našim prostorima jer ja godinama djecu ne smijem nigdje bezbjedno da pustim da šetaju. Moj brat Rašid je prvi silovatelj. Čovjek iza sebe ima sedam ili osam silovanja, možda i 20 nisam sigurna, a nikad za to nije dobio adekvatnu kaznu. Je l’ vi shvatate da za njega godinama zakon kao da nije postojao? Taj čovjek ima mnogo ljudi koji rade za njega, postoje policijski izveštaji u kojima jasno stoji da je silovatelj. Zbog njega nisam smjela da kročim u Srbiju. Vidjela sam dokumente svojim očima. Ja nisam mogla da kročim u našu zemlju zbog straha da će ko zna šta da mi uradi. Nemam strah zbog sebe, ali imam djecu i porodicu. Ne mogu njih da izlažem bilo kakvoj opasnosti – ispričala je Sinanova nasljednica tada.

Sinanova supruga je nedavno govorila da je svjesna da je njihovu kuću upravo zapalio Rašid, ali da ga se nije plašila.

– Morala sam da uzmem pare na kamatu. Samo dok se ne snađem, naravno sve sam vratila. 40 godina smo Sinan i ja bili u braku i više… Rašid, njegova djevojka imali su sastanke kako da mi oduzmu sve, Medo mi je to rekao njegov brat… Bio je prisutan… Pričali su da će zapaliti kuću, mislim da se Sinan okrenuo u grobu. I poslije toga sam mu prepisala stan jer sam tako obećala. Sinan je napisao u testamentu da će me prokleti ako to uradim, ali sam eto, uradila… I nakon što je zapalio kuću prepisala sam mu stan, ali ne zato što ga se plašim. Ne plašim se ja njega, samo Boga… Da je došao, ja bih mu presudila na kapiji, jer ne postoji djelo koje on nije počinio – otkrila je Sabina.

(Express / Pink.rs)

The post TEŠKA SUDBINA: Razdor u porodici, silovanje, ubistvo, zatvor, ovo se desilo sa Sinanovim nasljednicima appeared first on Express.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Zbog krivotvorenih proizvoda država na godinu izgubi do 15 milijardi eura

Zbog krivotvorenih proizvoda država na godinu izgubi do 15 milijardi eura

Bajer do titule bez poraza, Keln ispao, Rojs se na najbolji način oprostio od Dortmunda

Bajer do titule bez poraza, Keln ispao, Rojs se na najbolji način oprostio od Dortmunda