in

RAT UŽIVO: Bjeloruska vojska započela vojne vježbe na granici s Poljskom, Ukrajinska vojska oslobodila veliki dio okupirane teritorije….

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fchjepcxgaemad7.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fchjepcxgaemad7.jpg”,”caption”:””,”bg”:”9b9891″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fcfn1m7xgaa-haz.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fcfn1m7xgaa-haz.jpg”,”caption”:””,”bg”:”a6aeb6″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fchki_kxeaek-4u.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/09\/fchki_kxeaek-4u.jpg”,”caption”:””,”bg”:”2c5d88″}]

08.20 Institut za proučavanje rata (ISW) saopćio je da je ukrajinska vojska, iskoristivši preraspodjelu ruskih snaga, provela uučinkovitu protuofenzivu sjeverozapadno od Izjuma, napredovala najmanje 20 km i osvojila 400 četvornih kilometara u regiji Harkov.

Ukrajinske trupe na jugoistoku regije Harkov vjerovatno će iskoristiti preraspodjelu ruskih snaga na jug kako bi pokrenule uučinkovitu protuofenzivu sjeverozapadno od Izjuma.

08.15 Harkiv je pogođen s 5 raketa, 8 civila je ozlijeđeno u regiji, javljaju ukrajinski mediji.

08.00 Bjeloruska vojska započela je vojne vježbe uz poljsku granicu, u glavnom gradu Minsku i sjeveroistočnoj regiki Vitebsk, objavilo je jutros bjelorusko ministarstvo odbrane, a prenosi Reuters.

U vojnoj vježbi koja će trajati sdam dana vojnici će vježbati “oslobađanje teritorija koji je privremeno okupirao neprijatelj” i “uspostavljanjem kontrole nad pograničim regijama”, stoji u priopćenju ministarstva.

Bjelorusija tvrdi da, s obzirom na broj uključenih vojnika i opreme, nisu morali obavijestiti nikoga o vježbi po pravilima OSCE-a.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Ukrajina je, podsjetimo, stacionirala vojsku i utvrdila obrambene položaje uz granicu s Bjelorusijom zbog opetovanih signala da bi se njezin sjeverni susjed mogao priključiti ruskoj agresiji na tu zemlju. Bjeloruski diktator Aleksandar Lukašenko je najlojalniji saveznik Vladimira Putina, kojem je dozvolio da u veljači šalje ruske snage u Ukrajinu s teritorija Bjelorusije.

07.00 Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je danas da su kijevske snage ponovno zauzele nekoliko mjesta u regiji Harkiv na sjeveroistoku Ukrajine, ne navodeći nikakve pojedinosti.

Slika


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pogača ruža

Branka Katić o seriji – U klinču: Izvinjavam se Koji, koji mi glumi supruga, dosta duhovito! – Film – Region – Vesti – Svet Plus