in

Branka Katić o seriji – U klinču: Izvinjavam se Koji, koji mi glumi supruga, dosta duhovito! – Film – Region – Vesti – Svet Plus

Slatka-Tajna.Eu

Po povratku na domaću glumačku scenu Branka Katić je ostvarila niz uspešnih uloga u televizijskim serijama, filmovima i predstavama. Prošle nedelje imala je čak dve premijere – televizijsku, sa serijom „U klinču“ i pozorišnu, u predstavi „Tramvaj zvani želja“. Kaže da se u poslednjih 20 godina, koliko nije živela u Beogradu, najviše uželela glume na našem jeziku i divnih kolega, pa lepim ponudama, uprkos tome što joj treba odmor, nije mogla da odoli.

Publika je već zavolela seriju U klinču, uz svaku epizodu je preko milion gledalaca. Branka Katić u njoj tumači ulogu uspešne poslovne žene i brižne majke – Mire Kovač.

„Iz serije možemo da naučimo da žena može i treba da bude i uspešna i samostalna i da ne treba da sluša muža. Izvinjavam se mom kolegi Nikoli Koji, koji mi glumi supruga, dosta duhovito.  Mislim da je zaista vreme da završimo sa patrijarhatom na našim prostorima, da žene treba da dobiju  prostor koji zaslužuju i priznanje za to što rade. Vreme je za jednakost polova.“, istakla je Branka Katić.

Po njenim rečima, u svakoj njenoj ulozi prepoznaje se deo njene ličnosti. Mira Kovač joj je slična po tome što su obe, kako kaže, malo mangupi u životu. U seriji je uživala u radu sa mladim glumcima, ali i starijim, dragim kolegama.

„Meni je u toj seriji najlepši bio rad sa omladinom koja je tako divna, puna energije. Ćerku mi igra fantastična mlada glumica Anita Ognjanović i Vojaž je pokazao toliko talenta za glumu. Prava poslastica su mi bile scene sa Draganom Mićanovićem s kojim sam poslednji put igrala u Engleskoj 1999. godine, kao i s Nikolom Kojom s kojim dugo nisam imala prilike da radim“, navela je Branka Katić.

Seriju „U klinču“ gledaoci imaju priliku da prate svakog radnog dana od 20h na Prvom programu RTS-a.

 

 

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

RAT UŽIVO: Bjeloruska vojska započela vojne vježbe na granici s Poljskom, Ukrajinska vojska oslobodila veliki dio okupirane teritorije….

U Srbiji u nevjerici zbog detalja prije meča Inter – Bayern