in

RAT UŽIVO: Satelitske snimke otkrile velika oštećenja nuklearke Zaporožje

RAT UŽIVO: Satelitske snimke otkrile velika oštećenja nuklearke Zaporožje
Slatka-Tajna.Eu
RAT UŽIVO: Satelitske snimke otkrile velika oštećenja nuklearke Zaporožje

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/08\/zero.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/08\/zero.jpg”,”caption”:””,”bg”:”7a644b”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/08\/zeko1.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/08\/zeko1.jpg”,”caption”:””,”bg”:”565457″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/08\/zeko2.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/08\/zeko2.jpg”,”caption”:””,”bg”:”1d1b14″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/08\/zeko3.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/08\/zeko3.jpg”,”caption”:””,”bg”:”826a53″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/08\/zeko4.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/08\/zeko4.jpg”,”caption”:””,”bg”:”a79d81″}]

10:00 Satelitske snimke otkrile su sve veće rupe na krovu okupirane nuklearke Zaporožje koje su nastale uslijed silnih granatiranja proteklih dana, javlja Mirror.co.

Zbog svega, postoji bojazan od mogućeg širenja koncentracije radijacije. Posljednjih dana, ukrajinske snage uspjele su osvojiti dio teritorija koji se nalazi u blizini nuklearke. 

09:30 Viši savjetnik ukrajinskog predsjednika Oleksij Arestovič dao je više detalja o ukrajinskoj protivofenzivi u Hersonu.

“Danas je počeo aktivni dio oslobađanja juga od ruskih osvajača. Ovo je planirano kao spora operacija mljevenja neprijatelja radi spašavanja života naše vojske i civila.

Naravno, mnogi bi htjeli ofenzivu velikih razmjera s vijestima o zauzimanju naselja od strane naše vojske za sat vremena. Ali mi se ne borimo tako. Ne borimo se za razmetanje i visoke fraze kao neprijatelji. Borimo se za cilj. A ova stvar zahtijeva vrijeme i trud.

Stoga, budite strpljivi. Ovaj proces neće biti jako brz, ali će završiti postavljanjem ukrajinske zastave nad svim naseljima u Ukrajini”, napisao je dodavši i to da su im sredstva ograničena.

09:10 Ukrajinci su objavili novu procjenu ruskih gubitaka

 

08:30 Rusi su nabavili stotine novih dronova, tvrde izvori iz Sjedinjenih država, prenosi Kyiv Independent. 

07:50 Ukrajinci su navodno opet gađali most Antonovski u regiji Herson, ključni most za prijelaz ruskih trupa. Most je već u nekoliko navrata gađan, ali je još u stanju da se preko njega može prolaziti.

Sad se pojavila snimka iz daljine. Na snimci se vidi eksplozija, a navodno se radi upravo o tom mostu.

07:30 Od jutra 29. augusta 2022., nekoliko brigada ukrajinskih oružanih snaga pojačalo je artiljerijsku vatru u predjelima prve crte fronta širom južne Ukrajine, piše britansko Ministarstvo obrane u svom dnevnom izvještaju o situaciji u Ukrajini.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










07:10 Kyiv Independent kaže da Rusi na jugu trpe ogromne gubitke.

Tako je ukrajinska vojska objavila da su ubili 82 ruska vojnika te uništili 30 raznih vrsta vojne opreme uključujući tenkove, raketne sisteme, oklopna vozila i slično.

06:50 Dopisnik Kyiv Posta, Jason Jay Smart, na Twitteru je objavio snimku iz Belgoroda u Rusiji.

“Nešto se događa u Belgorodu”, napisao je. Kaže da snimka prikazuje gomilu ljudi koji kasno navečer na kolodvoru čekaju voz za Moskvu.

06:30 Prema guverneru Zaporoške oblasti Oleksandru Starukhu, ruske su snage pokrenule raketni napad na Zaporožje tokom noći 30. augusta. Trenutno nema izvještaja o žrtvama ili značajnijim štetama na infrastrukturi.

06:10 Ukrajina je izvezla više od 1,3 miliona tona žitarica od sporazuma o žitaricama.

Serhii Bratchuk, glasnogovornik regionalne uprave Odese, rekao je da je u 29 dana otkako su ukrajinske luke ponovno otvorene, najmanje 56 brodova isporučilo žito u 18 zemalja.

06:00 Bijela kuća pozvala je Rusiju da udovolji zahtjevima za demilitarizaciju područja oko elektrane, javlja Reuters.

Glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće John Kirby rekao je da bi kontrolirano zatvaranje tvornice bilo najsigurnija opcija.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Dedina slika i prilika: Aleksa Balašević objavio prvu fotografiju kćerkice

Dedina slika i prilika: Aleksa Balašević objavio prvu fotografiju kćerkice

IZGUBILA JE 17 KILOGRAMA, HRANI SE KAŠICAMA: Marija Kulić otkrila detalje o Miljaninom stanju

IZGUBILA JE 17 KILOGRAMA, HRANI SE KAŠICAMA: Marija Kulić otkrila detalje o Miljaninom stanju