in

Četiri stvari za koje vam može pomoći fen za kosu

Slatka-Tajna.Eu

Fen svi koristimo za sušenje kose i, eventualno, odjeće. Ali ovaj uređaj može da ima više namjena.

Uklanjanje prašine

Prašina koja se nakuplja na teže dostupnim mjestima teže se čisti uobičajenim sredstvima. Međutim, u tome vam može pomoći fen. Uključite hladan vazduh i sumjerite ka predmetu koji želite da počistite. Pomaže kod uklanjanja prašine sa vještačkog cvijeća, računara, tastature, stilskog namještaja i sl.

Uklanjanje voštanih boja sa zidova

Ovaj trik posebno važi za one koji imaju djecu u kući. Mališani često znaju da se zaigraju i išaraju zid voštanim bojicama. Da biste uklonili te mrlje potrebno je da vruć vazduh iz fena usmjerite na išarani dio zida ili namještaja. Kada boja krene da se topi, obrišite je nakvašenim sunđerom na kom ste dodali malo deterdženta.

Uklanjanje naljepnica sa tegli

Naljepnice i ostatke naljepnica sa tegli i flaša možete ukloniti fenom za kosu. Sve što treba da uradite jeste da usmjerite fen podešen na najvišu temperaturu kako bi se ljepilo istopilo, a tragovi naljepnica potpuno uklonili.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Dekorisanje torte

Kada pripremate tortu i nanesete  glazuru, možete je oblikovati fenom umjesto viljuškom. Samo morate podesiti hladan vazduh i torta će poprimiti savršen reljefan oblik.

(magazin novosti)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Simona Halep eliminisana u prvom kolu

Subotićka objavila prvu sliku s Pecom nakon javne afere, pa poručila: Evo vam ekskluziva – Senzacija