in

Volonteri udruženja Serve the city pomagali udrugama u Mostaru / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Serve the City globalni je pokret volontera koji na praktične načine pokazuju dobrotu ljudima u potrebi. Surađuju sa skloništima za beskućnike, izbjegličkim centrima, sirotištima i drugim udrugama, nudeći pomoć i podršku. Serve the City organizira događaje koji mobiliziraju mnoge volontere da služe na jednostavne načine – kroz sport, glazbu, umjetnost i rukotvorine, obroke, prijateljstvo i više.

Foto: PR / Volonteri udruženja Serve the city pomagali udrugama u Mostaru

Devet volontera ovog udruženja koji su stigli iz SAD-a, Belgije, Francuske, Rumunjske, Italije i sa Kosova proveli su od 18. do 24. srpnja sedam volonterskih akcija u suradnji sa lokalnim udruženjima i njihovim potrebama.

Foto: PR / Volonteri udruženja Serve the city pomagali udrugama u Mostaru

Farbali su se prilazi i ograde, čistio se korisni prostor oko prostorija udruženja, organizirane su radionice za osobe sa posebnim potrebama, pravili su se obroci za stare i nemoćne u javnoj kuhinji udruženja Zajedno za naš grad, slagala su se skladišta volonterskih organizacija, čistila se Trimuša, a što je najvažnije uspostavila se suradnja s lokalnim volonterima, pružila se moralna podrška udruženjima koja svakodnevno ulažu ogromne napore da osobama u potrebi pruže pomoć i olakšaju i uljepšaju svaki dan.

Foto: PR / Volonteri udruženja Serve the city pomagali udrugama u Mostaru

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


”Posjet volontera organizacije Serve the City našoj udruzi je bio od velikog značaja. Imali smo se priliku međusobno upoznati, družiti, biti vrijedni i kreativni. Našim korisnicima će ova aktivnost još dugo vremena ostati kao upečatljiva lijepa uspomena i ovom prilikom želimo još jednom svima zahvaliti što ste i nas izabrali za svoje mjesto djelovanja i za sve načine na koje ste doprinijeli Udruzi Vedri osmijeh. Organizaciji Serve the City želimo ustrajnost u činjenju dobra svim potrebitim, a mi se radujemo budućim prilikama za druženje i rad”, poručili su iz Udruženja Vedri osmijeh.

Foto: PR / Volonteri udruženja Serve the city pomagali udrugama u Mostaru

Pored Vedrog osmijeha, u ovoj su akciji sudjelovala i udruženja Zajedno za naš grad, Udruga za Down sindrom, Minores, Nešto više, Naša djeca, Los Rosales, a pridružili su se i volonteri svih tih organizacija, volonteri Frame, udruge Zajedno za Trimušu, zaposlenici Grada Mostara ali i slučajni prolaznici koji su prepoznali važnost i korist volontiranja. 

Foto: PR / Volonteri udruženja Serve the city pomagali udrugama u Mostaru

Jedan od volontera bio je Riccardo koji ima 23 godine i dolazi iz Rima, Italije. Svoje iskustvo u Mostaru opisao je ovako: ”Uživao sam u svakom trenutku provedenom u Mostaru,  sa stanovnicima Mostara, šetajući kroz Stari grad ali i kroz novi dio grada, slušajući lokalnu glazbu na Mostar Open City festivalu, pomažući zajednici kroz dostavljanje hrane osobama u potrebi, farbajući vedrim bojama ogradu Los Rosalesa, čisteći prostor oko prostorija udruge Vedri osmijeh. Bilo mi je zadovoljstvo upoznati mnoge ljude koji žele učiniti nešto dobro za svoj grad, i shvatio sam da, iako ponekad mislimo drugačije, promjena koju pojedinac može učiniti nekada bude iznenađujuće velika. Nikada ranije nisam bio u Mostaru, ali kroz ovaj tjedan sa Serve the City a zahvaljujući lokalnim prijateljima upoznao sam neke kutke Hercegovine koje kao turist nikada ne bih”.

Foto: PR / Volonteri udruženja Serve the city pomagali udrugama u Mostaru

Nadajmo se da ova prva posjeta Mostaru od strane udruženja Serve the City koje djeluje u preko 100 zemalja diljem svijeta neće biti i posljednja, da će veze i prijateljstva koja su uspostavljena trajati i da će aktivnosti provedene kroz ovaj tjedan biti poticaj svima nama, građanima Grada Mostara, da češće pomislimo na naše sugrađane u potrebi i pružimo pomoć lokalnim udruženjima koja se revnosno o njima skrbe, poručili su sudionici i domaćini ove akcije.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

IMALA JE 150 KILOGRAMA: Nina Martina Korbar je najveća podrška sama sebi

LIVE STAGE FESTIVAL: Bajaga nakon razvoda ima novi imidž