in

Blidinje: Požar došao blizu stambenih objekata / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

”Požar na području planine Čvrsnice u Parku prirode Blidinje došao je blizu stambenih objekata i stanje nije dobro”, kazao je Feni Drago Martinović, ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

– Požar se širi unatoč tomu što su jučer u gašenju pomagali helikopteri Oružanih snaga BiH i Republike Srpske, kao i kanader u dva navrata iz Republike Hrvatske. Požar se sada nalazi u blizini stambenih objekata – dodao je on.

Istaknuo je kako su jutros u pomoć pristigli vatrogasci iz susjednih općina i Kantona Sarajevo, kao i helikopter Oružanih snaga BiH.

Foto: Bljesak.info / Požar na Blidinju izvan kontrole

– Nadam se da ćemo sa svim raspoloživim snagama uspjeti zaustaviti požar. Vatrogasci su aktivni cijelo vrijeme, to je uistinu težak posao. Imamo vatrogasni put, sada se približio požar pa će možda biti lakše gasiti. Do sada su naši vatrogasci morali ispužiti crijevo i do 500 metara, pa i kilometar da bi mogli gasiti – naveo je Martinović.  

Izrazio je nadu kako će uz pomoć vatrogasaca iz svih krajeva uspjeti sačuvati stambene objekte, ali i ovu neprocjenjivu prirodnu vrijednost.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


– Ovo je zaista šteta ogromnih razmjera – podvukao je uz naglasak kako je stalno upućen poziv za pomoć iz zraka.

– Samo je pitanje kada su u mogućnosti doći Oružane snage BiH, Helikopterski servis Republike Srpske i kanader iz Hrvatske. Jučer su bili svi. Jutros je ovdje bio helikopter OS BiH. Nadamo se da će i danas doći kanader, ali još nemamo informaciju – rekao je ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Foto: PVP Mostar / U gašenju požara na Čvrsnici sudjeluju i vatrogasci iz Mostara


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Dragana Mirković u zagrljaju popularnog glumca iz serije Sex i grad

ANNA FODER, GLUMICA U FILMOVIMA ZA ODRASLE: Izbio bi rat na Balkanu kada bih rekla koje poznate ličnosti traže moje usluge