in

Animacija, edukacija i informisanje birača za izbore: Ambasador Filipović i članovi CIK-a u Bosanskoj kući u Birmingamu

Slatka-Tajna.Eu

Sa zadovoljstvom smo u Bosanskoj kući ugostili Nj.E. Vanju FIlipović, i dva člana CIK/SIP, g. Vladu Rogića i Željku Bakalara.

BH UK Network u suradnji sa Centralnom izbornom komisijom (Središnjim izbornim povjerenstvom) BiH i Ambasadom Bosne i Hercegovine u Velikoj Britaniji su organizovali edukaciju i informisanje birača 28.i 29.juna u Londonu i Birmingamu.

Gospodin Željko Bakalar i g. Vlado Rogić su prezentovali proces registracije birača u inozemstvu te odgovorili na postavljena pitanja koja su prisutni imali vezano za predstojeće izbore.

Gospodin Rogić i gosp. Bakalar su obišli Bosansku kuću i iskazali oduševljenje sa onime što su vidjeli. Zahvalili su se na toplom gostoprimstvu i organizaciji ove posjete.

Gospodin Bakalar je tokom posjete izjavio: “ Bilo nam je iznimno zadovoljstvo posjetiti Bosansku kuću i udruženje BH UK Network u Birminghamu. U okviru aktivnosti Centralne Izborne komisije BiH vršimo animaciju, edukaciju i informiranje birača za Prijavu za glasanje van Bosne i Hercegovine na Općim izborima 2022 godine. Smatramo važnim uključiti sto veći broj pripadnika BiH zajednice u UK u izborni proces u BiH, jer je značaj naše dijaspore veliki za razvoj zemlje, te i glasovi birača koji žive van BiH su glasovi koji treba da se pretoče u izborne rezultate. U tu svrhu je Centralna izborna komisija BiH razvila i online portal “E- izbori” za prijavu birača van BiH, koji smo danas imali priliku predstaviti predstavnicima BH zajednice u Birminghamu i s njima porazgovarati o svim temama koje su bile plod njihovog zanimanja.”

Ambasador Filipović je također iskoristio da se obrati prisutnima:
“Zadovoljstvo mi je da nastavljamo intenzivnu suradnju između ambasade BiH u UK i BH UK Network, ovaj put, kroz realizaciju obuke birača van BiH o načinu registrovanja za opće izbore koji će se održati 2.10.2022., a koju su obavili članovi Centralne Izborne Komisije BiH, g. Vlado Rogić i g. Željko Bakalar. Iznimno mi je drago da su članovi CIK BiH izabrali i UK kao destinaciju gdje će obaviti ovu vrstu obuke informisanja.
Ambasada BiH će nastaviti raditi sve u svojoj moći da animira i omogući našim građanima u UK da ostvare svoje pravo na glasanje.”

Atmosfera je bila interesantna te slobodno možemo reći, da nakon detaljne prezentacije očekujemo veći broj registracija birača iz Velike Britanije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Izbori su prilika i nemojmo je propustiti. Nažalost, do sada se prijavio mali broj bh.građana iz Velike Britanije. Registrujte se i izađite na izbore. Neka vide da nas ima i u Velikoj Britaniji, da bh.građani i građanke iz Velike Britanije žele i mogu ostvariti svoje pravo glasa i uticati na svjetliju budućnost naše drage Bosne i Hercegovine.

Vrlo je važno da Bosanci i Hercegovci sa adresom življenja u inostranstvu ostvare pravo glasa na predstojećim Općim izborima i time iskažu svoju vezu sa domovinom porijekla.

Još jednom napominjemo, da ukoliko nekome treba pomoć pri registraciji, ili samo odgovori na neka od pitanja, molim Vas da ne oklijevate i da nas kontaktirate na 0121 772 3052 ili na kontakt email uknetwork.lejla@btconnect.com.

BIRAČI IZ VELIKE BRITANIJE, REGISTRUJTE SE ZA IZBORE: ZAJEDNO POKAŽIMO PATRIOTSKU SVIJEST GLASANJEM 2. OKTOBRA.

http://bosniauknetwork.org/animacija-edukacija-i-informisanje-biraca-za-izbore-ambasador-filipovic-i-clanovi-cik-a-u-bosanskoj-kuci-u-birmingamu/

BH Community UK


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Đorđe David poručio Saši Matiću i Milici da im nije mjesto na festivalu Sunčane skale

Ovo su glavni pokazatelji da ne pijete dovoljno vode