in

SJEĆANJA NA MATEJA PERIŠA: Olju Vampiricu osudili zbog priče o njihovom odnosu

Slatka-Tajna.Eu

Veliku pažnju javnosti zaintrigirala je ispovijest bivše učesnice “Zadruge” Olje Ajnfalt Mihovilović, poznatijom kao Olja Vampirica o, kako je ispričala, “nježnom prijateljstvu” koje je godinama gradila sa Splićaninom Matejem Perišemčiji je nestanak 1. januara 2022. godine u Beogradu na noge digao region. Matejevo beživotno tijelo pronađeno je u rijeci više od pet mjeseci kasnije, 18. maja, a u svom rodnom mjestu sahranjen je 23. maja.

Isprva mi je često pisao i poklanjao pažnju, a kada sam mu predočila da između nas ne može biti ničega više od prijateljstva, iako je negodovao, nastavili smo da se čujemo kao prijatelji. Osjetila sam da gaji enormne simpatije ka meni. Izlazili smo, išli na večere i pića, koketirali. Tokom naše posljednje konverzacije slikala sam se kod broda “Bakar” i poslala mu slike, jer mi je ranije pričao da taj brod za njegovu porodicu ima posebnu sentimenatalnu vrijednost. Brod je plovio sa otoka Visa prema Splitu… Kada sam ga pitala, ispričao mi je da se njegova baka, očeva majka, porodila baš na tom brodu, da su je tamo uhvatili trudovi. Nenad Periš, Matejev otac je rođen na tom brodu, baš na moru,. Kaže da i kod kuće imaju slike tog broda i da je to za njih nešto posebno, da im to mnogo znači. On je sada rashodovan, ne koristi se, izložen je kao eksponat u Pomorskom muzeju u Splitu – započela je priču Olja.

Kako kaže, za Mateja će je uvijek vezati najljepša sjećanja.

Bio je vrijedan mladić, cijelog ljeta je vozio turiste brodićem, nikada se nije desilo da zakasni na posao. Završio je ekonomiju, a imao je i velika interesovanja za hemiju. Pribojavala sam se istine, a sada je živimo. Izgubila sam više od prijatelja. Iako je bolno, mislim da će njegovoj porodici biti na neki način lakše sada kada više ne žive u neizvjesnosti – kaže Ajnfaltova.

Čula sam u Splitu neke negativne komentare, zbog čega sada ja pričam o njemu, šta iznosim… Ja, zaista, o tom dečku nikada nijednu ružnu riječ nisam rekla, već samo najbolje. Opet ponavljam, bio je vedar, inteligentan, poseban i drag, ništa loše za njega nema šta da se kaže. I taj naš odnos. Njemu je bilo jasno da tu ne može ništa više od druženja, prijateljstva biti. Nego, bio je radoznao, znatiželjan po prirodi, sve ga je to interesovalo, jer ovdje moji performansi su jako zapaženi i primjećeni. To je njemu bilo interesantno i tako smo krenuli u druženje – prisjetila se ona.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na sahrani Periša, koji je život tragično okončao u 27. godini, nije bila.

– Nažalost, nisam bila u zemlji kada je sahranjen. Vidjela sam i onaj ispraćaj na rivi, da sam bila tu, svakako bih došla da se oprostim od njega. S njegovim roditeljima, inače, nemam kontakt, nisam ih nikada upoznala, pa im nisam ni izjavila saučešće – ispričala je Olja.

(Express/Srbijadanas)

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Stanojević podnio ostavku nakon poraza

Hrvatski akademici uvjetuju ulazak BiH u EU trećim entitetom