in

Teško da postoji veći “mangup” u svijetu fudbala od Waynea Rooneya

Slatka-Tajna.Eu

Stao pred navijače nakon ispadanja

Derby County nije uspio izbjeći “nemogući bijeg” i ispadanje iz Championshipa.




A. Čaušević



Poraz u gostima od QPR-a uz remi Readinga protiv Swanseaja značio je da će Derby County od sljedeće sezone igrati u League One, odnosno trećem rangu engleskog fudbala.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Derby je tokom sezone zbog ogromnih finansijskih problema kažnjen sa 21 bodom, a sa Wayneom Rooneyom na trenerskoj poziciji činili su čuda i držali nade oko opstanka.

Međutim, nisu uspjeli u svojoj misiji. Po prvi put nakon 1986. godine Derby će u treći rang gdje bi i dalje mogao voditi Rooney.

Nakon što su večeras ispali Rooney je pokazao veliku hrabrost i odlučnost da podnese odgovornost kada je najteže.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Sa sobom je poveo igrače te je stao pred navijače i javno im rekao šta misli. Mnogi bi u ovom slučaju digli sidro i napustili brod koji tone, ali ne i legendarni igrač Manchester Uniteda.

“Zahvalni smo vam na podršci koju ste nam pružali tokom cijele sezone. Bilo je je*eno teško. Bilo je teških trenutaka. Dali smo sve što smo mogli. Nesreća je što smo ispali, ali sada planiramo da se vratimo”, kazao je Rooney navijačima.

Derby County se već mjesecima nalazi u stečaju, a kako sada stvari stoje klub bi uskoro trebao preuzeti američki biznismen Chris Kirchner.

Rooneyevi izabranici su na terenu osvojili 52 boda. U normalnim okolnostima bi sigurno ostali u ligi, ali su platili skupu cijenu zbog bivšeg vlasnika koji je Derby zavio u crno.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Mijenja se format Dejvis kupa?

Pravosuđe u BiH dobilo od SAD sve o slučaju bivše tužiteljice Tadić