in

Mijenja se format Dejvis kupa?

Slatka-Tajna.Eu

Teniski savez Francuske saopštio je da želi promjenu formata Dejvis kupa i da odustaje od zahtjeva za organizaciju mečeva grupne faze ovogodišnjeg takmičenja.

“Želja FFT da promoviše i revitalizuje Dejvis kup jača je nego ikada. U interesu ovog takmičenja i tenisa, želimo promjenu formata i evoluciju ekonomskog modela za više atraktivnosti, u skladu s vrijednostima i duhom Dejvis kupa”, navodi se u saopštenju.

Mečeve Dejvis kupa igrale su muške reprezentacije na domaćim i gostujućim terenima sve do 2019. godine kada je promijenjen format takmičenja po dolasku španske grupe Kosmos. Do tada ekipe igraju po grupama u gradu domaćinu, a završni turnir igrao se u Madridu.

Dejvis kup je 2020. godine otkazan zbog pandemije virusa korona, a prošle godine format je ponovo promijenjen, pošto je grupna faza održana u četiri grada, a završni turnir igrao se u Madridu. Ponovo je taj format dobio brojne kritike pa Kosmos i Međunarodna teniska federacija (ITF) pokušavaju da uvedu nove promjene.

Reprezentacija Francuske se plasirala u završnu fazu, a Teniski savez se poslije toga prijavio za jednog od četiri domaćina grupne faze, od 14. do 17. septembra. ITF nije prihvatio kandidaturu, pa je za organizatore imenovao Malagu, Bolonju, Glazgov i Hamburg.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuMalaga je u međuvremenu dobila organizaciju završnog turnira, pa je morala da odustane od domaćinstva grupne faze, za koju se sada traži novi domaćin.

FFT je odlučio da se ne kandiduje ponovo, “uzimajući u obzir zahtjeve, posebno na operativnom i finansijskom nivou”.

(B92.net)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Profesor Korajlić o navodima da je Dodiku ugrožena sigurnost

Teško da postoji veći “mangup” u svijetu fudbala od Waynea Rooneya