in

Revolucija u NBA ligi: Novi format takmičenja u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta

Slatka-Tajna.Eu

Slijedi velika promjena

Čelnici NBA lige intenzivno rade na novom formatu takmičenja između 30 klubova u najjačoj ligi svijeta. 




A. Čaušević


Kako ESPN izvještava NBA i udruženje košarkaša već pregovaraju oko načina na koji će se igrati od sezone 2022/23 ili najkasnije od sezone 2023/24.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Pregovori su fokusirani na sistem takmičenja koje bi počinjalo na način da klubovi budu podijeljeni u nekoliko grupa i to bi na neki način bila preliminarna runda za regularni dio sezone.

Nakon toga bi osam najboljih timova regularnog dijela sezone igralo eliminacioni turnir. Ovaj prijedlog podrazumjeva da se broj utakmica regularnog dijela smanji sa 82 na 78 susreta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Takmičenje bi kulminaciju doživjelo oko Božića, a interesantno da se igračima predlaže i izdašna novčana nagrada kako bi pristali na promjenu formata.

NBA zahvaljujući unosnim ugovorima o TV prava nema finansijskih problema pa se igračima pobjedničkog tima nudi po milion dolara za konačnu pobjedu.

Ipak, klubovi su donekle zabrinuti zbog mogućih gubitaka jer bi prema novom prijedlogu imali dvije domaće utakmice manje što znači da se gubi između 2.7 i 4 miliona dolara.

Ideja o promjeni formata traje već godinama, a konačni dogovor bi trebao biti postignut u februaru na All-Star vikendu u Clevelandu.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

JASMIN MALKOČEVIĆ PRIJE SMRTI SNIMIO VIDEO: Samo je duša ostala

HRT: Italija se suprotstavlja koronavirusu