in

ĆAMIL DURAKOVIĆ PODNIO TUŽBU PROTIV NOVINARA RTRS-A: ‘Branimir Đuričić je manipulisao brojem žrtava genocida u Srebrenici’

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/07/camil_durakovic1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/07/camil_durakovic1.jpg”,”caption”:”u0106amil Durakoviu0107 (Foto: Anadoly Agency)”,”bg”:”82502f”},{“img”:”/img/vijesti/2021/07/branimir_djuricic16.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/07/branimir_djuricic16.jpg”,”caption”:””,”bg”:”384a7b”},{“img”:”/img/vijesti/2021/07/memorijalni_centar_potocari1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/07/memorijalni_centar_potocari1.jpg”,”caption”:””,”bg”:”4c503b”}]

Predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica Ćamil Duraković je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine podnio krivičnu prijavu protiv novinara RTRS-a zbog poricanja genocida u Srebrenici.

On je dokument koji je poslao Tužilaštvu objavio na Facebooku napisavši da je ovo njegova prva krivična prijava zbog negiranja genocida u Srebrenici.

Osumnjičeni je Branimir Đuričić, novinar RTRS-a i predstavnik udruženja novinara iz Republike Srpske koji je otvoreno manipulisao brojem žrtava u Srebrenici te osporavao odluku Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove u Hagu koji je presudio da je u Srebrenici bio genocid.

Tužilaštvo BiH već je formiralo nekoliko predmeta za negiranje genocida na osnovu prijava građana koje su zaprimili nakon odluke Valentina Inzka, a koja je stupila na snagu danas.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










On je nametnuo izmjene Krivičnog zakona BiH prema kojim je za negiranje genocida i drugih raznih zločina sa prostora Bosne i Hercegovine moguće dobiti od tri mjeseca do pet godina zatvora.

loading…


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Skala neprijatnosti skočila: Slobu u emisiji pitali za Kijinu i Nadičinu pobjedu u Zadruzi, u studiju nastao muk, kad su čuli odgovor

MILENA PLAVŠIĆ: Slagala bih kad bih rekla da me nije strah samoće u starosti