in

Podržana inicijativa za kredit kod EBRD-a za tramvajsku prugu Ilidža – Hrasnica

Slatka-Tajna.Eu

Vlada Federacije BiH  podržala je tri inicijative da se kreditnim zaduženjima kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) osiguraju sredstva za realizaciju projekata „Adaptivno upravljanje saobraćajem” u iznosu do 7.000.000 eura, „Izgradnja tramvajske pruge Ilidža-Hrasnica” u iznosu do 20.000.000 eura i „Obnova voznog parka tramvajskog saobraćaja” u iznosu do 10.000.000 eura.

Prihvaćene su informacije o kreditima EBRD-a za realizaciju ovih projekata kao osnovu za vođenje pregovora. Federalno ministarstvo finansija, Ministarstvo finansija Kantona Sarajevo i Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo zaduženi su da u timove za pregovore o ovim kreditima imenuju svoje ovlaštene predstavnike. Konačne odluke o zaduženju bit će donesene po okončanju pregovora sa EBRD-om sa kojom će se utvrditi konačni uslovi kreditnih zaduženja. Krajnji dužnik po ovim kreditima je Kanton Sarajevo.

“Federalno ministarstvo finansija će Vladi Federacije BiH podnijeti informacije o pregovorima, kao i tekst usaglašenih sporazuma o zajmu između BiH i EBRD-a.
Federalno ministarstvo finansija zaduženo je da ove zaključke o podržanim inicijativama dostavi Ministarstvu finansija i trezora BiH radi provođenja daljih procedura u vezi s kreditnim zaduženjima”, navodi se u saopćenju Vlade FBiH.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuComments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

302 Found

Uhićen Crnogorac s 1,3 kg heroina i 1,8 kg marihuane