in

Iločki Hotel Dunav i Sinjska alka šampioni nagrade Suncokret ruralnog turizma

Slatka-Tajna.Eu
Iločki Hotel Dunav i Sinjska alka osvojili Suncokret ruralnog turizma

Iločki Hotel Dunav i Sinjska alka osvojili Suncokret ruralnog turizma

Foto: Tomislav Miletic / PIXSELL

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” u srijedu je u Zaprešiću dodijelila 8. Nagrade “Suncokrete ruralnog turizma Hrvatske” najboljima u ruralnom turizmu iz cijele Hrvatske, među kojima su šampionima proglašeni Hotel Dunav iz Iloka i Sinjska alka.

Dodjela nagrada održana je večeras, uz pridržavanje epidemioloških mjera i prisustvo dijela nagrađenih, u prostoru zaprešićke Vršilnice, nekadašnjeg objekta za preradu žita, izvorno sačuvanog i pretvorenog u Multimedijski centar u sklopu Novih dvora bana Jelačića.

Upravo zbog tog spoja modernog i tradicionalnog, ladanjskog i urbanog, što su i elementi modernog ruralnog turizma, taj je prostor i odabran za dodjelu osmih Suncokreta, koju su podržali ministarstva turizma i sporta te poljoprivrede, HTZ, HGK, Zagrebačka županija i Grad Zaprešić kao i njihove turističke zajednice.

Organizatorica i predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo Dijana Katica naglasila je da su pri obilasku nominiranih za nagradu proteklih mjeseci po cijeloj Hrvatskoj vidjeli mnoge “sjajne priče ruralnog turizma koje kreiraju iznimno hrabri, vrijedni i pozitivni ljudi”.

Ljudi u ruralnom turizmu, kao i drugi u turizmu, uslijed pandemije i pada putovanja, zatvorenosti ugostiteljskih objekata i drugih mjera, borili su se da prežive i prilagode ponudu i poslovanje novoj situaciji, dodala je.

– Stoga ova nagrada nikad nije imala snažnije značenje i zapravo je zaslužuju svi nominirani koje smo obilazili. Ovo nas vrijeme potiče i na održivi razvoj i brže promjene iz masovnog prema individualnom turizmu, a posebno će se cijeniti turistički proizvodi u ruralnim područjima, povratak prirodi i tradiciji, i zato je i uloga turizma u ruralnom području u kontekstu pandemije važnija nego prije, poručila je Dijana Katica.

Pedeset nagrađenih u sedam kategorija

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuOd 125 nominiranih nagrađeno ih je 50 u sedam kategorija, a osim “šampiona” nagrade su dijelili i za najbolja turistička seljačka gospodarstva, tradicijska (ruralna) domaćinstva, tradicijsku (ruralnu) gastronomiju, vinski turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turističke i projekte/nositelje zaštićenih marketinških oznaka.

Među nagrađenima su OPG Braje u Jastrebarskom, OPG Tonči Miletić-Konoba Gulin iz Vele Luke, Ražnjevića dvori u Polači, Obrt Stari zanati-Živa tradicija iz Hlebina, Kuća za odmor Kopački rit-Fisherman, robinzonski smještaj Roswell u Fužinama, konobe sa Zlarina i Punata, restoran iz Vardarca, pršuterija iz Vodnjana, a u vinskom turizmu OPG iz Drniša, restoran iz Zmajevca, vinarije u Đurđevcu, Feričancima i Iloku, PZ Vrbnik i Vinogradi u Petrčanima.

Nagrade su dobili i Javna ustanova Park prirode Vransko jezero, koprivnički Renesansni festival, Ranč iz Garčina, Tiskara iz Motovuna, projekt Zelene staze Dunava i Drave općine Erdut, Prezidij Pelješkog varenika i drugi.

Dodijeljeno je i niz posebnih priznanja za rezultate u ruralnom turizmu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Shvatili smo da ne možemo jedno bez drugog: Dušica otkrila sve detalje veze sa fudbalerom, pa potkačila Kiju Kockar

Srbija jedva pobijedila Filipine