in

Počinje “najčudniji” EURO u istoriji

Slatka-Tajna.Eu

Dugo čekani šampionat Evrope u fudbalu, bez dileme “najčudniji” u istoriji, počinje sutra u Rimu utakmicom između Italije i Turske.

Borba za titulu šampiona Evrope odložena je za godinu dana zbog pandemije virusa korona, a sada će se igrati u tzv. kontrolisanim uslovima, sa djelimično popunjenim tribinama, u ukupno 11 gradova.

Sem u Rimu, šampionat će se igrati u Amsterdamu, Glazgovu, Londonu, Bukureštu, Bakuu, Budimpešti, Glazgovu, Minhenu, Sankt Peterburgu i Sevilji, s tim da će se završnica, dva polufinala i finale, 11. jula, odigrati na londonskom Vembliju.

U grupi A su Italija, Turska, Švajcarska i Vels, u grupi B Finska, Belgija, Danska i Rusija, u grupi C Holandija, Austrija, Sjeverna Makedonija i Ukrajina, u D grupi Hrvatska, Škotska, Engleska i Češka, u E grupi Švedska, Španija, Poljska i Slovačka i u grupi F Portugal, Mađarska, Njemačka i Francuska.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Titulu brani Portugal, koji je prije četiri godine u finalu savladao Francusku, u međuvremenu osvojio LIgu nacija i predvođenaKristijanom Ronaldom svakako je jedan od favorita.

Bukmejkeri procjenjuj da je favorit broj 1 svjetski šampion Francuska, koja ovaj put ima i Karima Benzemu, potom slijede Englezi, dobrim dijelom zbog činjenice da su domaćini u završnici, tradicionalno Nijemci i Italijani, naravno Belgijanci i iz drugog plana svjetski vicešampioni Hrvati.

Srbija ni ovaj put neće učestvovati, nakon poraza u baražu protiv Škotske, čime je nastavljen loš niz dug dvije decenije, pošto je srpski tim posljednji put nastupio na EURO 2000, tada pod imenom Jugoslavija.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

OSTVARIO JOJ SNOVE STARE TRI DECENIJE: Kenan Mandra vratio Nedu na bh. televizije

Danska ukida obavezu nošenja maski