in

Počinje “najčudniji” EURO u istoriji

Slatka-Tajna.Eu

Dugo čekani šampionat Evrope u fudbalu, bez dileme “najčudniji” u istoriji, počinje sutra u Rimu utakmicom između Italije i Turske.

Borba za titulu šampiona Evrope odložena je za godinu dana zbog pandemije virusa korona, a sada će se igrati u tzv. kontrolisanim uslovima, sa djelimično popunjenim tribinama, u ukupno 11 gradova.

Sem u Rimu, šampionat će se igrati u Amsterdamu, Glazgovu, Londonu, Bukureštu, Bakuu, Budimpešti, Glazgovu, Minhenu, Sankt Peterburgu i Sevilji, s tim da će se završnica, dva polufinala i finale, 11. jula, odigrati na londonskom Vembliju.

U grupi A su Italija, Turska, Švajcarska i Vels, u grupi B Finska, Belgija, Danska i Rusija, u grupi C Holandija, Austrija, Sjeverna Makedonija i Ukrajina, u D grupi Hrvatska, Škotska, Engleska i Češka, u E grupi Švedska, Španija, Poljska i Slovačka i u grupi F Portugal, Mađarska, Njemačka i Francuska.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Titulu brani Portugal, koji je prije četiri godine u finalu savladao Francusku, u međuvremenu osvojio LIgu nacija i predvođenaKristijanom Ronaldom svakako je jedan od favorita.

Bukmejkeri procjenjuj da je favorit broj 1 svjetski šampion Francuska, koja ovaj put ima i Karima Benzemu, potom slijede Englezi, dobrim dijelom zbog činjenice da su domaćini u završnici, tradicionalno Nijemci i Italijani, naravno Belgijanci i iz drugog plana svjetski vicešampioni Hrvati.

Srbija ni ovaj put neće učestvovati, nakon poraza u baražu protiv Škotske, čime je nastavljen loš niz dug dvije decenije, pošto je srpski tim posljednji put nastupio na EURO 2000, tada pod imenom Jugoslavija.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

OSTVARIO JOJ SNOVE STARE TRI DECENIJE: Kenan Mandra vratio Nedu na bh. televizije

Danska ukida obavezu nošenja maski