in

Potpisan sporazum o razumijevanju za sektor javnog linijskog prijevoza

Slatka-Tajna.Eu

Poslodavci i sindikati potpisali su Sporazum o razumijevanju za sektor javnog linijskog cestovnog prijevoza putnika. Osigurat će se tako bolji uvjeti rada za autobusne prijevoznike koji pokrivaju 80 posto lokalnog prometa. Veća prava dobit će i 7 tisuća zaposlenih u posrnulom sektoru koji obilježava snažna konkurencija privatnih prijevoznika i odljev vozača u inozemstvo.

– U interesu je da se taj broj ljudi zadrži, i da se povećaju materijalna i ostala prava zaposlenih i siguran sam da će se nakon ovog potpisivanja sporazuma unaprijediti sva ta prava, rekao je Mladen Novosel, predsjednik SSSH.

– Život bez javnog prijevoza je vrlo loš, gdje god imamo slučaj u Hrvatskoj da nema javno linijskog prometa a nažalost već ima takvih, te zajednice i mjesta u potpunosti odumiru, rekao je Hrvoje Meštrović, predsjednik HUP-ove koordinacije javnolinijskog prijevoza putnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku











Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

NAKON RASKIDA VJERIDBE: Andreana Čekić otkrila sve o ljubavnom brodolomu

JAVNO JE POHVALILI: Rada cijeloj estradi pokazala kako se to radi