in

HRT: Bruxelles zaprijetio farmaceutima

Slatka-Tajna.Eu

Autor:

  prije 5 sati

U Europskoj uniji cijepljenje ne ide prema planu zbog problema s isporukom Pfizerova cjepiva. Kašnjenje je najavila i AstraZeneca, čije cjepivo u Europskoj uniji još čeka odobrenje.

Europska unija primorat će farmaceutske kompanije Pfizer i AstraZenecu, koja još nije ni dobila odobrenje europskog regulatora za svoje cjepivo, da poštuju ugovore o nabavi cjepiva.

– Zasukat ćemo rukave i boriti se kako bismo dobili objašnjenja vezano za najavljena kašnjenja. Ali, kada je to Pfizer najavio, reagirali smo odlučno, lupili smo šakom o stol i najavljene odgode od nekoliko tjedana pretvorile su se u usporavanje isporuke pošiljki, kazao je predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

Uz zastoj u cijepljenju zbog nedovoljnih količina cjepiva, raste zabrinutost i zbog pojave novih sojeva virusa. U Srbiji i Sloveniji prvi slučajevi zaraze mutiranim virusom koji je otkriven u Velikoj Britaniji. Strahuje se i od širenja sojeva koji su prvi put zabilježeni u Južnoafričkoj Republici i Brazilu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Njemačka od danas strogo kontrolira putnike iz 25 zemalja koje je označila kao epidemiološki visoko rizične. Svi oni moraju imati negativan test i uz to trebaju deset dana provesti u karanteni. Putnici koji u Francusku stižu preko morskih i zračnih luka iz drugih članica Europske unije moraju imati negativan PCR test ne stariji od 72 sata. 

U Amsterdamu prosvjed. U Nizozemskoj je prvi put od Drugog svjetskog rata uvedena zabrana kretanja noću. Europska komisija sutra bi trebala predstaviti svoj prijedlog preciznijeg definiranja i označavanja najrizičnijih područja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

SIN MARINE TUCAKOVIĆ PONOVO OPLEO PO CECI: “Nek prestane da lupetara”

POTPUNA PROMJENA IMIDŽA: Ovakvu Lepu Brenu još niste vidjeli