in

Vratili se Nijemci, Schalke nastavlja prema neslavnom rekordu / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Navijači Schalkea poznati diljem Europe po svojoj odanosti klubu doista pate: 30 utakmica njihova momčad nije slavila u Bundesligi.

Izgubivši na gostovanju kod berlinske Herthe sa 0:3, momčad iz Gelsenkirchena u 14 ove sezone te 16 u prošloj sezoni nije osjetila slast pobjede.

Otvoriši 2021. godinu porazom od Herthe, Schalke je ostao prikovan za dno Bundeslige sa četiri boda, šest bodova manje od zone spasa.

Strijelci za Herthu bili su Matteo Guendouzi (36′), Jhon Cordoba (52′) i Krzysztof Piatek (80′).

Schalke trenutačno vodi Švicarac Christian Gross, već četvrti trener ove sezone.

Sezonu je započeo David Wagner, ali je otpušten nakon dvije utakmice, Manuel Baum je izdržao deset utakmica, a Huub Stevens je bio privremeno rješenje za jednu utakmicu. Gross je u premijeri doživio poraz kod Herthe.

Schalke je sada sa 30 susreta bez pobjede čime se približio rekordu natjecanja Tasmanie 1900 Berlin, koja je ugašena 1973. godine., a koja je prema službenim podacima Bundeslige u svojoj jedinoj sezoni u elitnom razredu (1965/1966) nanizala 31 susret bez pobjede, osvojivši svega 10 bodova, uz gol razliku od -93.

Inače, posljednju pobjedu u prvenstvu Schalke je ostvario u siječnju 2020. protiv Borussie Moenchengladbach (2:0), a potom je spojio 20 poraza i 10 neodlučenih susreta.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Rezultati Lokalnih izbora u Mostaru: Donosimo imena novih vijećnika

ĐANI OPLEO PO KOLEGAMA SA ESTRADE: Mitra Mirića nazvao pogrdnim imenom