in

Knin razvija turizam europskim novcem

Slatka-Tajna.Eu

Kako razvoj turističkog potencijala Knina ne bi ovisio samo o inicijativama pojedinaca – u tom su gradu odlučili dio europskoga novca iskoristiti i za turističke projekte.

Ne jedan, nego nekoliko aseva u rukavu skriva ovaj grad na 7 rijeka, okružen s 9 planina.

– Za aktivni turizam koji je jedan od ključnih smjerova kretanja turizma u budućnosti, Knin je definitivno prebogato područje, rekla je Romana Marković, pomoćnica direktorice TZ Knina.

– Međutim, način na koji mi iskorištavamo tu kulturnu i prirodnu baštinu do sada zapravo nije pokazao nikakve značajnije rezultate, rekla je Zdenka Gugo, voditeljica projektnog tima za provedbu IP-a Grada Knina.

Pa su Kninjani europski novac iskoristili i za izradu strateških dokumenata – marketinšku strategiju i studiju potencijala kulturne baštine. Koji neće biti tek mrtvo slovo na papiru.

– U nadogradnji ovog projekta smo već zapravo poduzeli određene korake da se u proračunu za iduću godina osiguraju sredstva za neke stvari koje su kroz studiju prepoznate da fale, kninska tvrđava je lijepa sama po sebi, ali je prilično neiskorištena, dodala je Gugo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Postavit će se signalizacija, putokazi, interpretacijske ploče, organizirati stručna vođenja turističkih vodiča u srednjovjekovnim odorama. A u suradnji sa splitskim Muzejom hrvatskih arheoloških spomenika, čiji postav uglavnom i čine artefakti sa širega kninskog područja, uspostavit će se arheološki park. Odrađena je i edukacija.

– Knin je do sada imao jednog ili dva turistička vodiča. Sada smo, kroz ovaj prijekt, obučili 10 turističkih vodiča, obučili smo turističke pratitelje, vršili smo obuku za privatne iznajmljivače, rekla je Gugo.

Knin je odlučio napokon iskoristiti svoj bogat turistički potencijal i postaviti dobre temelje za sustavni razvoj turizma. Kako to više ne bi ovisilo isključivo o hvalevrijednim inicijativama pojedinaca.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Za pomoć u ruralnim područjima  osigurano oko 12 miliona eura

TESTIRANJE PRED POROĐAJ: Ana Sević oprezna