in

ŠTO SE MORA, NIJE TEŠKO: Posebna dozvola strancima za ulazak u BiH

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2020/08/gp-raca.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2020/08/gp-raca.jpg”,”caption”:”Foto: N1/Google Maps Screenshot”,”bg”:”6b899e”}]

Odlukom se daje posebna dozvola strancima, takmičarima Međunarodne biciklističke utrke Beograd – Banja Luka, za ulazak i boravak u Bosni i Hercegovini radi učešća u utrci, prenosi Fena.

Učesnici utrke, njih 766, moraju obavezno posjedovati negativan test na virus SARS CoV-2 ne stariji od 48 sati do trenutka ulaska u Bosnu i Hercegovinu, a prilikom ulaska i tokom boravka u BiH, obavezni su da se pridržavaju i poštuju sva uputstva i naredbe nadležnih organa BiH. Učesnici utrke su ovom odlukom oslobođeni i pribavljanja viza za ulazak u BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Za realizaciju odluke zaduženi su Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Ministarstvo sigurnosti BiH, Granična policija BiH i Služba za poslove sa strancima u saradnji s Republičkom upravom civilne zaštite Republike Srpske i Federalnim štabom civilne zaštite Federacije BiH. Ulazak učesnika Međunarodne biciklističke utrke Beograd – Banja Luka u BiH očekuje se danas i sutra na međunarodnim graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Rača.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










loading…


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

GLEDAJ ONO ŠTO VOLIŠ PREKO 250+ EX-YU-TV KANALA

Dva policajca uhapšena zbog ubistva dječaka koji je imao Downov sindrom, protesti širom zemlje