in

DF: Neće Plenković nego građani BiH / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Demokratska fronta ovim putem želi poručiti premijeru Republike Hrvatske da Izborni zakon BiH nikada neće biti promijenjen na način kako to želi predsjednik HDZ-a Dragan Čović, unatoč svoj mogućoj podršci Plenkovića, poručeno je u priopćenju. 

”Svima je poznato da su HDZ-ovi zahtjevi za izmjenom Izbornog zakona u potpunoj suprotnosti sa presudama Europskog suda za ljudska prava u više slučajeva, da su u potpunoj suprotnosti sa europskom pravnom stečevinom i europskim standardima i principima. Plenković se podrškom koju najavljuje Čoviću suprotstavlja temeljnim postulatima Europske unije, koje je Republika Hrvatska član.

Kao što takva nastojanja nisu urodila plodom u proteklim godinama, te je upravo zbog njih Dragan Čović na izborima za člana Predsjedništva BiH doživio bolan i zaslužen poraz, tako ni u budućnosti neće uroditi plodom.

O izmjenama Izbornog zakona BiH neće odlučivati Plenković, nego građani Bosne u Hercegovine putem svojih političkih predstavnika.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Za razliku od HDZ BiH koji svoje političke želje za izmjenom Izbornog zakona temelji na anticivilizacijskim i antieuropskim principima, Demokratska fronta je u parlamentarnu proceduru uputila Prijedlog izmjena Izbornog zakona i Ustava BiH koji je u potpunosti usklađen sa Mišljenjem Europske komisije.

Upravo zbog toga, prijedlog DF-a ima potpunu podršku svih probosanskih stranka ali i međunarodne zajednice. Pozivamo premijera Republike Hrvatske da detaljno prouči prijedlog DF-a, kako bi se upoznao sa načinom izmjena Izbornog zakona na temelju europskih pravnih principa, pogotovo zbog toga što znamo da su u tome smislu HDZ-ova nastojanja u Europskom parlamentu doživjela potpuni debakl”, poručeno je iz DF.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

KLEOPATRA PRORIČE SUDBINU ČITAOCIMA: Zatražite oprost od žene jer će uskoro umrijeti

Tragični vapaj porodice Michael Ojo-a jer nemaju dovoljno novca za transport njegovog tijela