in

PREVARANT GODINE U BIH Zbog pečenica kažnjen sa 9.000 KM, a onda su tek otkrili šta je sve radio…

Slatka-Tajna.Eu

Policija je po potjernici Osnovnog suda u Banjaluci uhapsila Aleksandra D. (44) zbog prevare. Aleksandar D. inače je po zanimanju profesionalno vojno lice, a osuđivan je zbog više krivičnih djela, a posljednju put su ga tražili i uhapsili zbog neplaćanja novčane kazne od 9.000 maraka po pravosnažnoj presudi Okružnog suda u Banjaluci zbog prevare.

Prema ovoj presudi, Aleksandar D. je od 1. do 20. januara 2013. u namjeri pribavljanja imovinske koristi naručio kupovinu dvije svinjske pečenice koje nije platio. Materijalna šteta procijenjena je na više od 1.000 maraka, a nakon prijave profesionalno vojno lice je kasnije i optuženo za prevaru.

-U namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist optuženi je doveo drugog u zabludu čime je počinio krivično djelo prevara zbog čega mu se primjenom ove zakonske odredbe izriče kazna zatvora u trajanju od 90 dana – navodilo se u prvostepenoj presudi.

Kako se u skladu sa zakonom ova kazna mogla zamijeniti novčanom, Aleksandar D. je bio dužan platiti 9.000 maraka po tarifi 100 maraka za dan zatvora. Optuženi je ujedno bio dužan isplatiti oštećenom Rajku Bibiću iznos od 1.074 marke i to tri mjeseca po pravosnažnosti presude. Prevara nije jedino krivično djelo koje je počinio.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Naime, Aleksandar D. je pravosnažnom presudom Okružnog suda u Banjaluci osuđen i na uslovnu kaznu zbog pronevjere novca većeg broja klijenata dok je radio kao kreditni službenik u Mikrokreditnoj fondaciji “Lok”. Tako je prvo od Tijane M. preuzeo novac u iznosu od 826 maraka u svrhu zatvaranja njenog kredita. Međutim taj iznos nije uplatio na račun “Loka” već ga je zadržao za sebe. Na identičan način zadržao je novac od klijenata Obrena B. i to u iznosu od 235 KM i Borisa L. iznos od 1.000 KM.

Prema presudi Okružnog suda u Banjaluci Aleksandar D. je zbog pronevjere osuđen na uslovnu kaznu od šest mjeseci zatvora sa rokom provjere od dvije godine.

Presudom je ujedno bio obavezan da vrati pronevjereni novac oštećenima.

Osuđen i zbog oduzimanja tuđe stvari

Aleksandar D. je osuđen i na uslovnu kaznu zbog oduzimanja tuđe stvari, odnosno automobila iz rentakar agencije koji nije vratio u dogovoreno vrijeme i pored mnogobrojnih upozorenja od strane agencije. Zbog ovoga je osuđen na mjesec dana zatvora, sa rokom provjere od godinu dana.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Dodik objasnio kada su bošnjačkim političarima valjali i Sud i Tužiteljstvo / Bljesak.info

Zbog smrti Georgea Floyda uhićen policajac