in

Dodik objasnio kada su bošnjačkim političarima valjali i Sud i Tužiteljstvo / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da pravosudne institucije treba pustiti da rade svoj posao, pa tako i kada je riječ u vezi sa slučajem “respiratori” kako bi što prije završile tu priču.

Na pitanje da prokomentira stav SDA da je zadržavanje premijera Federacije BiH Fadila Novalića u prostorijama SIPA-e dokaz da je “Tužiteljstvo zaduženo samo za progon Bošnjaka i da je na sceni pokušaj državnog udara”, Dodik je rekao da je simptomatično da kada Tužiteljstvo BiH otvori neki predmet protiv Bošnjaka tada je, kako kažu, na sceni državni udar i progon Bošnjaka.

“Kako to nije bio državni udar kada su vođeni razni predmeti protiv Srba, pa na kraju krajeva i protiv mene su bili namješteni razni sudski procesi bez bilo kakvih dokaza? Kako tada nitko od bošnjačkih političara nije rekao da je na sceni državni udar? Pa i političari iz reda hrvatskog naroda bilo su predmet raznih sudskih postupaka i svi su ćutali, tada su bošnjačkim političarima valjali i Sud i Tužiteljstvo”, naveo je Dodik.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


On je upitao šta je sa odlukama Ustavnog suda BiH i pokušajima otimanja imovine Republike Srpske mimo svih zakona i ono što je najvažnije mimo Dejtonskog mirovnog sporazuma, da li je tu riječ o progonu Srba i svega što je srpsko?

“Izgleda da političkom Sarajevu pravosudne institucije ne valjaju samo kada su oni predmet istih, a kada se njima udara na Republiku Srpsku i ispunjavaju želje sarajevske čaršije onda je sve potaman”, konstatirao je član Predsjedništva BiH iz RS-a, prenosi N1.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

CIGANI SMESNO

PREVARANT GODINE U BIH Zbog pečenica kažnjen sa 9.000 KM, a onda su tek otkrili šta je sve radio…