in

Dončić ugasio Minesotu

Dončić ugasio Minesotu
Slatka-Tajna.Eu
Dončić ugasio Minesotu

Košarkaši Dalasa pobijedili su na gostovanju ekipu Minesote rezultatom 109:108 i poveli sa 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Poslije dvije utakmice u Minesoti, košarkaši Dalasa se vraćaju u Teksas sa dvije pobjede i šansom da već u naredna dva meča pred svojim navijačima okončaju finalnu seriju Zapadne konferencije i obezbijede plasman u veliko finale NBA lige.

Drugi brejk Maveriksima doneo je Luka Dončić trojkom koju je u svom stilu pogodio preko Rudija Gobera tri sekunde prije posljednjeg zvuka sirene.

“Promiješao” je reprezentativac Slovenije jednog od najboljih defanzivaca u ligi, napravio prepoznatljiv korak unazad i stekao dovoljno vremena i prostora da ispali hitac preko Goberove ruke, koja je ostala kratka, prenosi RTS.

“Vukovima” su ostale tri sekunde za posljednji napad i nisu ga loše organizovali, ali je šut za pobjedu Naza Rida iscurio iz obruča iako je do tada ubacio čak sedam trojki iz osam pokušaja.

Vjerovatno Luka Dončić ne bi ni bio u prilici da postane junak Mavsa da prethodno bek Minesote Entoni Edvards nije napravio kobnu grešku – na 13 sekundi do kraja utakmice, dok je na semaforu pisalo 108:106 za domaće, bacio je loptu u aut i poklonio Dalasu posljednji napad.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Imaju Timbervulvsi za čime da žale pošto su dugo vodili i sredinom druge četvrtine imali velikih 18 poena prednosti (55:37). Dalas je do kraja prvog poluvremena prišao na prihvatljiv minus 12 (60:48) i nastavio da smanjuje zaostatak u drugom dijelu igre.

Luka Dončić je bio najefikasniji u pobjedničkom timu. Meč je završio sa tripl-dabl učinkom – 32 poena, 13 asistencija i 10 skokova. Iako je imao miran period u posljednjoj deonici, nije podbacio kada je bilo najpotrebnije. Pratio ga je Kajri Irving sa 20 poena, šest asistencija i četiri uhvaćene lopte. Gaford je doprinio trijumfu sa 16, a Vašington sa 10 poena.

Među igračima Minesote prednjačio je Naz Rid sa 23 poena, a pratio ga je Entoni Edvards sa 21. Majk Konli se zaustavio na 18 poena, dok je Rudi Gober upisao dabl-dabl učinak sa 16 poena i 10 skokova. Poen manje postigao je Karl Entoni Tauns.

U finalu Istočne konferencije NBA lige Boston vodi sa 2:0 protiv Indijane, koja nije uspjela da napravi brejk prije povratka u Indijanapolis.

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

STAN ZLATE PETROVIĆ PRAVA JE OAZA ZA UŽIVANJE: Jedan detalj u njemu posebno privlači pažnju

STAN ZLATE PETROVIĆ PRAVA JE OAZA ZA UŽIVANJE: Jedan detalj u njemu posebno privlači pažnju

Kremasti čizkejk u čaši idealna poslastica za proljećne dane

Kremasti čizkejk u čaši idealna poslastica za proljećne dane