in

Grand kafa lansira Single Origin ukuse iz Brazila i Ruande

Grand kafa lansira Single Origin ukuse iz Brazila i Ruande
Slatka-Tajna.Eu

Grand kafa je ovog proljeća pripremila novitete koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Pravo je vrijeme da se spremite za opasno dobru kafu, jer u bogati portfolio Grand kafe stižu dva nova, Single Origin ukusa – Grand Brazil Cerrado (grandkafa.ba) i Rwanda Bourbon (grandkafa.ba)!

Nova Grand Single Origin kafa će vam pružiti savršeno uživanje u pravoj gourmet kafi jedinstvenog porijekla i vrhunskog mirisa i ukusa, ali i mogućnost da istražite put kafe!

Oznaka „Single Origin“ odnosi se na kafu sa istim geografskim porijeklom. U pitanju su najkvalitetnije gourmet kafe koje su po svom sastavu 100% Arabice.

Grand Brazil Cerrado kafa je bogate, intenzivne teksture i prirodno slatkastog ukusa. Idealna je za sve koji žele da uživaju u blagom napitku sa uravnoteženim aromama orašastih plodova i pečenog hljeba. Uzgaja se na plantažama u regiji Cerrado Minieiro, koja je prva u Brazilu zaštićena oznakom porijekla.

Grand Rwanda Bourbon, uzgajana u srcu Afrike, ima bogatu teksturu i nesvakidašnji ukus koji karakteriše jedinstven spoj čokolade sa primjesama citrusnih nota koji će uzbuditi nepca svakog kafoljupca. Svako zrno se pažljivo uzgaja na plodnom tlu prekrivenom vulkanskom glinom, u brdovitoj regiji Mubunga, na jugu Ruande, gde preovladavaju savršeni uslovi i klima koji omogućavaju uzgajanje kafe vrhunskog kvaliteta.

Grand kafa prva u Bosni i Hercegovini koristi BLOCKCHAIN tehnologiju kako bi vam omogućila da otkrijete kompletan proces nastanka svog omiljenog napitka.  Skeniranjem QR koda sa pakovanja moći ćete putem inovativne Farmer Connect platforme da otputujete u daleke predjele Ruande i Brazila, upoznate farmere koji uzgajaju kafu i istražite njen put od farme do vaše šoljice. Na ovaj način, imaćete potpuno novi doživljaj prilikom ispijanja kafe i saznaćete sve što vas o njoj interesuje.

Za globalnu budućnost i održivost kafe transparentnost postaje sve bitnija: važno je da znamo kako je kafa gajena, da li je uzgajana na odgovoran i održiv način. Naša ideja je da cijelu priču sa farmerima ili sa nekim ko radi na uzgoju kafe, personalizujemo kako bismo lokalnog potrošača upoznali sa kompletnim procesom gajenja kafe. Putem Farmer Connect platforme, koja koristi BLOCKCHAIN tehnologiju, potrošači će jednostavnim skeniranjem pakovanja, prvi put biti u prilici da pogledaju cjelokupan put kafe – od plantaže do šoljice kafe.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nova Grand Single Origin kafa je prva svježe mljevena kafa u Bosni i Hercegovini koja je upakovana u ekološki prihvatljivu ambalažu koje se može reciklirati. U pitanju je Genprotect folija bez aluminijuma koja je napravljena od bioplastike iz obnovljivih izvora, na bazi ulja šećerne trske i uljane repice, a čijom proizvodnjom se postiže 63% manje emisije gasova sa efektom staklene bašte u poređenju sa aluminijumskom folijom.

Dovoljno je razloga da ne gubite vrijeme i krenete u istraživanje ovih jedinstvenih Grand Single Origin ukusa, koji će vas odvesti na nezaboravno putovanje u egzotične krajeve i učiniti svako vaše ispijanje kafe doživljajem za pamćenje!

 

 

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Na ponos dijaspore u Australiji: Aktivistica Senada Ekić u misiji posvećenosti zajednici

Na ponos dijaspore u Australiji: Aktivistica Senada Ekić u misiji posvećenosti zajednici

Moje srce je ovdje: Duško Tošić najzad sve otkrio

Moje srce je ovdje: Duško Tošić najzad sve otkrio