in

Macron: Borba protiv terorizma nije nasumični napad na civile

Macron: Borba protiv terorizma nije nasumični napad na civile
Slatka-Tajna.Eu
Macron: Borba protiv terorizma nije nasumični napad na civile

Emmanuel Macron

Foto: Claudia Greco / Reuters

Emmanuel Macron je u petak rekao da će se u Parizu 9. studenog održati “humanitarna konferencija”, istaknuvši da “borba protiv terorizma ne može opravdati žrtvovanje civila”, dok se u Gazi nastavljaju kopnene operacije i zračni udari.

U prigodi posjeta Bretagni, francuski predsjednik je rekao da će se humanitarna konferencija organizirati u okviru Pariškog mirovnog foruma.

– Pozivamo na humanitarno primirje jer borba protiv terorizma ne može opravdati žrtvovanje civila, poručio je Macron dok se nastavlja rata Izraela i Hamasa.

Na Pariškom mirovnom forumu koji se treba održati 10. i 11. studenog, s paralelnim događanjima već 8. i 9. studenog, okupit će se predstavnici država, međunarodnih organizacija, kompanija i nevladinih organizacija na temu “Graditi zajedno u svijetu suparništva”.

– Borba protiv terorizma nije nasumični napad na civilno stanovništvo, dodao je francuski predsjednik pozivajući ponovno da se “spriječi svaka eskalacija na Bliskom istoku”.

Macron je ujedno reagirao na zračni napad u kojemu je pogođen Francuski institut u Gazi, za što je Francuska zatražila objašnjenje od Izraela.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– U ovom času organiziramo evakuaciju naših državljana i svih koji sudjeluju u radu Francuskog instituta iz Gaze, rekao je francuski predsjednik.

I ured France Pressea u pojasu Gaze teško je oštećen u zračnom napadu u četvrtak.

Macron nije htio komentirati izjave čelnika proiranskog Hezbolaha Hasana Nasralaha koji je u petak optužio Sjedinjene Države da su “odgovorne za rat koji se vodi u Gazi” te rekao da su “sve opcije” otvorene za proširenje rata s Izraelom na libanonskom teritoriju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Odbor UN-a za ljudska prava poziva Iran da raspusti policiju za ćudoređe

Odbor UN-a za ljudska prava poziva Iran da raspusti policiju za ćudoređe

Ivo Sanader

Ivo Sanader