in

Oliver Kahn tvrdi da su mu zabranili dolazak u Koeln

Oliver Kahn tvrdi da su mu zabranili dolazak u Koeln
Slatka-Tajna.Eu
Oliver Kahn tvrdi da su mu zabranili dolazak u Koeln

Legendarni golman Bayerna nije danas bio u Koelnu, jer očigledno je već saznao šta će uslijediti, uostalom tvrdi da su mu zabranili dolazak, dok je Hasan Salihamidžić viđen kako na tribinama slavi gol Jamala Musiale u 89. minuti vrijedan nove titule.

Bavarci su iskoristili neočekivan kiks Borussije Dortmund protiv Mainza, pa su pobjedom u Koelnu osvojili 11. uzastopnu titulu.

Nedugo nakon toga, Bayern je objavio da se rastaje sa Kahnom i Salihamidžićem. Nekadašnji čuvar mreže Bavaraca poslao je poruku igračima putem društvenih mreža.

“Nevjerovatno! Veliki kompliment i svaka čast momci! Uvijek sam vam to govorio! Uvijek daj sve do kraja i nikad ne odustaj. Nevjerovatno sam ponosan na vas i ovo postignuće!”, poručio je Kahn putem Twittera i otkrio da je htio da dođe u Koeln, ali…

“Plan mi je bio doći u Koeln i onda, naravno, proslaviti naslov s ekipom, ali bilo mi je zabranjeno”.

Vrijeme će pokazati da li je Bayern napravio dobru stvar otpuštajući svoje dvije legende, koje su imale blistavih trenutaka i dobrih poteza, no i dosta loših stvari u posljednje vrijeme.

Bayern je sezonu spasio titulom koja je doslovno bila poklon rivala, ali razočarenja su bila rana ispadanja iz Kupa Njemačke i Lige prvaka.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Mišljenja o neočekivanom potezu čelnika Bayerna su podijeljena. Neki smatraju da nije u redu da im se u ovom trenutku kada se slavi isporuče otkazi, dok drugi vjeruju da je bilo vrijeme da se takvo što i napravi i da su upravo njih dvojica prouzrokovali mnoge probleme Bayernu ove sezone.

Bilo kako bilo, Bayern će sa nekim novim ljudima krenuti u ljetni šoping, a i dalje je glavni cilj dovođenje sjajnog napadača, kao i pojačanje u veznom redu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oliver Kahn je imenovan u upravni odbor Bayerna 1. januara 2020. godine, a 1. jula 2021. godine preuzeo je funkciju generalnog direktora. Dok je bio član uprave, Bayern je osvojio Ligu šampiona, Superkup Evrope, dva puta njemačko prvenstvo, DFB kup i DFL Superkup.

Nakon što je preuzeo dužnost izvršnog direktora od Karl-Heinz Rummeniggea, klub je još dva puta osvojio prvenstvo i DFL Superkup. Prije toga, Kan je bio golman i kapiten rekordnih šampiona Njemačke od 1994. do 2008. godine i osvojio je Ligu šampiona, Interkontinentalni kup, Kup UEFA, njemačko prvenstvo osam puta i DFB kup i DFL Liga kup šest puta.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Jović strijelac u pobjedi Fiorentine protiv Rome

Jović strijelac u pobjedi Fiorentine protiv Rome

Dnevnik u 19: Tragedija u Sarajevu, vozač nije imao položen vozački ispit

Dnevnik u 19: Tragedija u Sarajevu, vozač nije imao položen vozački ispit