in

Pep Guardiola ne može da vjeruje kakvog igrača ima: “Jedan od najboljih koje sam ikad vidio”

Pep Guardiola ne može da vjeruje kakvog igrača ima: “Jedan od najboljih koje sam ikad vidio”
Slatka-Tajna.Eu
Pep Guardiola ne može da vjeruje kakvog igrača ima: “Jedan od najboljih koje sam ikad vidio”

Manchester City je u polufinalu Lige prvaka na svom Etihadu demolirao Real Madrid. Bilo je 4:0 za Građane koji idu u finale gdje ih čeka ekipa Intera.

Nakon meča Guardiola je bio presretan. Posebne pohvale je uputio je Bernardu Silvi, dvostrukom strijelcu protiv Real Madrida.

“Bernardo Silva je jedan od najboljih fudbalera kojeg sam vidio u životu”, iskren je Pep Guardiola i objasnio je kako je igrače ‘napalio’ na večerašnji meč.

“Razgovarali smo pred izlazak na teren i rekao sam im: ‘Da li želite igrati protiv Intera? Zapitajte se dobro, ako želite igrati finale svim silama, onda morate pobijediti Real Madrid. Igrali su cijelu utakmicu u takvom duhu.”

Govorio je i katalonski stručnjak kako su u njegovom sastavu igrači koji su veoma ponizni.

“Ovi momci su osvojili četiri Carabao kupa u nizu. To pokazuje na kojem je nivou ovaj tim. Postoji jedan jako zanimljiv detalj koji opisuje ovaj tim. Oni su veoma ponizni i svako takmičenje shvataju veoma ozbiljno”, istakao je Guardiola i zaključio je:

“Blizu smo osvajanja Premier lige, a imamo zatim još dva finala. Blizu smo, to igrači dobro znaju”, istakao je Guardiola nakon utakmice i pohvalio je Thibauta Courtoisa.

“Da su Courtoisu dali Zlatnu loptu prošle godine to bi bilo sasvim zasluženo”, poruka je sjajnog stručnjaka.

Finale Lige prvaka na rasporedu je 10. juna u Istanbulu, a Manchester City će imati ulogu velikog favorita protiv ekipe Intera.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Zbog ovakvih stvari Carlo Ancelotti je fudbalski gospodin – Bez kukanja je rekao sve što je htio

Carlo Ancelotti je nakon večerašnjeg polufinala čestitao Manchester Cityju na prolasku u finale Lige prvaka. Priznao je trener Real Madrida kako je njegov rival bio dominantan i da je zasluženo došao do pobjede.

“Izgubili smo. Dešava se i to u fudbalu”, rekao je Carlo Ancelotti nakon utakmice i nastavio je:

“Nema tu previše pametovanja. Jednostavno nekad je na drugoj strani bolji tim. Sada se okrećemo narednoj sezoni. Protivnik je zasluženo pobijedio, bili su nadmoćni. Dešava se i moramo učiti iz ovakvih poraza”.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dosta se priča i o budućnosti italijanskog stručnjaka na klupi Reala. Njegov ugovor ističe u ljeto 2024. godine i on ga želi ispoštovati.

“Niko ne sumnja u to da ću biti tu. Predsjednik je bio sasvim jasan prije 15 dana. Ne treba praviti nikakvu dramu. Ekipa je odigrala odličnu sezonu i tako će biti i naredne. Polufinale Lige prvaka je ogroman uspjeh. Bit ću tu i naredne godine i borit se za još jedan trofej u ovom takmičenju”, poruka je trenera Real Madrida.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Sladić: Padavine prestaju napokon, slivovi rijeka Une i Sane padaju!

Sladić: Padavine prestaju napokon, slivovi rijeka Une i Sane padaju!

U Mostaru predstavljena knjiga o kraljici Katarini / Bljesak.info

U Mostaru predstavljena knjiga o kraljici Katarini / Bljesak.info