in

Đoković objasnio svoju igru protiv Dimitrova

Đoković objasnio svoju igru protiv Dimitrova
Slatka-Tajna.Eu
Đoković objasnio svoju igru protiv Dimitrova

Novak Đoković prošao je u četvrto kolo Mastersa u Rimu. Novak se u trećem kolu susreo s Grigorom Dimitrovim i slavio 6-3, 4-6, 6-1 za dva sata i 18 minuta za mjesto u šesnaestini finala.

Đoković je pobijedio Dimitrova po 11. put u 12 susreta, propustivši priliku da zapečati meč u dva seta, ali je to popravio snažnom izvedbom u odlučujućem dijelu susreta.

Srbin je opisao treći set kao najpozitivniji element svoje pobjede, vratio se nakon gubitka u drugom setu i donio pobjedu u velikom stilu. Đoković je vodio 6-3, 4-2 prije nego što je malo izgubio tlo pod nogama, dopustivši svom protivniku da dobije četiri uzastopna gema u setu broj dva i iznudi odlučujući.

Ali, Grigoru to nije bilo dovoljno da trijumfuje, u posljednjem setu nestao je s terena i ostao na jednoj pobjedi nad Novakom. Srbin je servirao sa 70 odsto uspješnosti i imao je sedam brejk lopti. Odbranio je četiri i gotovo polovinu povratnih poena je pretvorio u šest brejkova iz 15 prilika.

Đoković je pogodio 22 ernera i 24 neprisiljene greške te ostavio protivnika na 27 ernera i 40 grešaka.

Bugarin je savršeno startovao i slomio Srbina u prvom gemu susreta nakon zastrašujućeg forhenda Novaka.

Đoković je vratio brejk u drugom gemu i suočio se s još tri brejka prilike u sljedećem. Odbio ih je brzim poenima i zadržao vođstvo od 2-1. Novak je uhvatio svoj drugi uzastopni brejk u četvrtom gemu i s lakoćom se držao u petom i sedmom gemu za 5-2.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Osmi gem bio je najduži u dvoboju, a Grigor je oduzeo četiri set lopte za produžetak akcije. Novak je ostavio te šanse iza sebe i zadržao se na 15 pri rezultatu 5-3 za završetak otvaranja. Đoković je uhvatio brejk u trećoj igri drugog seta i zadržao tri loptice kasnije za prednost od 6-3, 4-2 nakon 80 minuta.

Dimitrov je ostao pribran i vratio brejk u osmoj igri nakon Đokovićevog slabijeg forhenda i zaključao rezultat na 4-4. Bugarin se držao u devetoj igri i prešao u vođstvo i odigrao svoj četvrti gem zaredom s još jednim brejkom u desetoj igri da bi nakon sat i 40 minuta došao do odlučujućeg.

Novak je krenuo iznova u posljednjem setu i dobro servirao, zadržavši pritisak nad Bugarinom. Grigor je izgubio servis u prvom gemu nakon dvostruke greške i napravio grešku bekhendom u petom gemu i došao do zaostatka od 4-1.

Dimitrov je servirao za ostanak u meču pri rezultatu 1-5 i pogodio forhend preko mrežice.

“Bio sam vrlo solidan i mogao sam pobijediti u setovima. Imao sam set i 4-2 prednosti i imao pristojan forhend u sredini terena kod dvojke na njegov servis. To mi je nedostajalo. Grigor je dobro držao svoj servis, a u sljedećem gemu smo imali nove loptice. Imao sam dvostruku grešku, publika je vidjela to i stala iza njega, i naravno, energija i meč su se promijenili. Malo sam pao, ali srećom sam pronašao formu odmah u prvom gemu trećeg seta” objasnio je Novak.

Potom je nastavio u istom tonu:

“Napravio sam taj ključni brejk i prebacio momentum na svoju stranu. Zadovoljan sam kako sam zatvorio meč”, rekao je Đoković, prenosi “TennisWorld“.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Uštedite električnu energiju koristeći Samsung kućne uređaje

Uštedite električnu energiju koristeći Samsung kućne uređaje

Rusmir Russo Piknjač predstavlja album instrumentalne muzike “Balkan soul”

Rusmir Russo Piknjač predstavlja album instrumentalne muzike “Balkan soul”