in

Uštedite električnu energiju koristeći Samsung kućne uređaje

Uštedite električnu energiju koristeći Samsung kućne uređaje
Slatka-Tajna.Eu
Uštedite električnu energiju koristeći Samsung kućne uređaje

Kompanija Samsung, koja je i vodeći proizvođač kućnih uređaja, shvata značaj štednje električne energije i stoga je razvila inovativne tehnologije kako bi korisnicima omogućila uštedu energije bez kompromisa u kvalitetu i performansama.

Efikasni aparati

Mašina za pranje veša sa prednjim punjenjem i AI Wash

Jedan od ključnih faktora u smanjenju potrošnje energije je efikasnost aparata koje koristimo u svakodnevnom životu. Samsung kućni uređaji su dizajnirani sa ciljem da pruže najviši nivo energetske efikasnosti. Samsung mašine za pranje i za sušenje veša koriste senzore koji prilagođavaju ciklus pranja i sušenja u skladu sa količinom veša i nivoom vlage. Ovo omogućava optimalno korištenje vode i energije, čime se smanjuje ukupna potrošnja električne energije.

Samsung mašina za veš pruža učinkovito pranje čak i na najnižim temperaturama uz Ecco Bubble tehnologiju. Sistem QuickDrive skraćuje vrijeme pranja bez smanjenja učinkovitosti. Tu su i praktična Add Wash vrata koja vam omogućavaju dodavanje zaboravljene odjeće ili deterdženta, čak i tokom samog pranja. Mašina sa higijenskom parom također uklanja tvrdokornu prljavštinu i 99,9 posto bakterija i alergena. Za savršenu njegu veša potrebna vam je i sušilica koja nježno suši odjeću, ne oštećuje je i osigurava da nakon sušenja nije potrebno peglanje.

BESPOKE Jet, All-in-one Clean Station™

Kada je riječ o rashladnim uređajima, Samsung frižideri su opremljeni tehnolgoijama koje održavaju konstantnu temperaturu i vlagu unutar frižidera, čime se smanjuje potrošnja energije. Samsung Bespoke frižidere možete prilagoditi svojoj kuhinji kako bi se savršeno uklopili u enterijer, a unutrašnjost samog frižidera ima dovoljno prostora za police i ladice za organizovanje bilo koje vrste hrane. Police su podesive, što je odlično za smještaj visokih predmeta kao što su velike flaše ili veće voće i povrće. Ono što je odlično za ove frižidere jeste da održavaju hranu dugo svježom što je još jedan od načina štednje s obzirom na to da nećete morati bacati hranu koju ne iskoristite odmah.

Minimalna potrošnja energije

Uz širok spektar kućanskih uređaja koje Samsung ima, među onima koji se najviše koriste su usisivači, a dva posebno istaknuta su Bespoke Jet i Samsung robotski usisivač koji ne samo da štede energiju, već i olakšavaju svakodnevne kućne poslove.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Bespoke Jet je revolucionarni sistem za čišćenje koji kombinuje funkcionalnost usisivača i mopa u jednom uređaju. Opremljen je naprednom tehnologijom koja omogućava temeljno čišćenje podova uz minimalnu potrošnju energije. Zahvaljujući moćnom usisnom sistemu, Bespoke Jet uklanja prašinu, mrlje i prljavštinu s podova brzo i efikasno. Također, ovaj uređaj koristi precizno doziranje vode, što znači da neće biti pretjeranog rasipanja vode, čime se smanjuje potrošnja energije potrebne za zagrijavanje i pumpu vode. Pored toga, Bespoke Jet koristi inteligentno mapiranje prostora, čime se smanjuje vrijeme potrebno za čišćenje i time štedi električna energija.

Samsung robot vacuum cleaner

Drugi izuzetan uređaj koji vam može pomoći u štednji električne energije je Samsung robotski usisivač. Ovi pametni uređaji koriste napredne senzore i algoritme kako bi efikasno čistili podove bez vaše intervencije. Robotski usisivači se lako programiraju putem aplikacije na vašem pametnom telefonu, omogućavajući vam da ih pokrenete ili zakazujete čišćenje kada niste kod kuće. Ovi uređaji također koriste senzore za prepoznavanje prepreka i mogućnost automatskog povratka na punjač kada se baterija isprazni. To znači da ne samo da štedite vrijeme i trud, već i smanjujete potrošnju električne energije u poređenju s ručnim usisavanjem.

Jedan od načina za uštedu električne energije je i pažljivo biranje vremena korištenja kućanskih uređaja. Naime, većina vjerovatno ima pametno brojilo koje pokazuje vrijeme jeftine i vrijeme skupe struje. Jeftinija je uglavnom onda kada je potražnja za energijom manja, to jeste u periodu od oko 13 do 15 sati, te iza 22 sata, dok je skuplja u periodu kada je i potrošnja veća, a to je od oko 16 do 19 sati.

Kako biste bili sigurni da će vaši uređaji dugo izdržati i da nećete ubrzo nakon kupovine morati tražiti novi i trošiti dodatni novac, onda je kupovina Samsung uređaja najbolje rješenje za uštedu. Naime, Samsung sada daje 5 godina garancije za određene modele frižidera, mašina za veš, ugradbenih kuhinjskih uređaja, mašina za sušenje veša, kombinovanih mašina koje kupite do 31. decembra ove godine. Više informacija o ovoj promociji potražite na linku.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nakon pobjede Lorin: Pokrenuta peticija za ukidanjem žirija – Senzacija

Nakon pobjede Lorin: Pokrenuta peticija za ukidanjem žirija – Senzacija

Đoković objasnio svoju igru protiv Dimitrova

Đoković objasnio svoju igru protiv Dimitrova